in , , ,

‘Uit de EU!’ #Nexit petitie aangeboden in Tweede Kamer

Dinsdag 28 juni 2016, koud na het mogelijk historische #, bereikte wat inmiddels bekend staat als de #Nexit petitie, de .

Een initiatief dat sinds eind februari al kan rekenen op ruim 56.000 sympathisanten!

WeAreChange.nl sprak de initiatiefnemers, Peter van Wijmeren en Patrick Crijns, voorafgaand aan de aanbieding over de motieven achter dit initiatief.

Na de overhandiging aan de Commissie Europese zaken – bestaande uit Azmani (VVD), Beertema (), Teeven (VVD), Verhoeven (D66), Maij (PvdA), Omtzigt (CDA,) – wilden wij wel weten hoe de pet stond van de toegesnelde Kamerleden over een mogelijk #Nexit.

Zo verdedigde Teeven (VVD), weinig verrassend, het oude partijstandpunt dat directe democratie absoluut ongewenst is. Sadet Karabulut () benadrukte de wens van haar partij om meer democratisering binnen tot stand te brengen.

En Joel Voordewind () juicht een breed gesprek in Kamer en land toe, maar directe raadpleging van het volk is een brug te ver.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De Indiase overheid ging langs bij 1 miljard mensen om ze vast te leggen in een database

Rutte: Dikke middelvinger naar het volk, ik ga Associatie Overeenkomst met Oekraïne ondertekenen