in , , ,

Uitbreiding continue screening door overheid

Per 1 maart 2018 wordt het personenregister in de actief. Met het personenregister wordt het aantal personen dat onder continue screening van de valt, flink uitgebreid. In dit register worden personen geregistreerd die structureel in contact komen met kinderen in de kinderopvang.

Het personenregister betekent een uitbreiding van het aantal personen dat continu door de overheid in de gaten wordt gehouden op het begaan van strafbare feiten. Op dit moment geldt er al een continue screening voor het vaste personeel van kinderopvangorganisaties.

Vanaf 1 maart vallen ook stagiaires, vrijwilligers, uitzendkrachten maar bijvoorbeeld ook de buurvrouw die regelmatig koffie komt drinken eronder.

Het personenregister is de opvolger van de ‘continue screening’ van het vaste personeel dat al sinds 1 januari 2013 van kracht is. Bij de continue screening vergelijkt het ministerie van Justitie en Veiligheid dagelijks de BSN-nummers van deze personen met nieuwe informatie in het Justitieel Documentatie Systeem. Nieuwe informatie kan zijn dat iemand een overtreding of een misdrijf heeft begaan, maar ook dat iemand daarvan wordt verdacht.

Aan de hand van de informatie wordt bepaald of er ‘een signaal’ uitgestuurd wordt naar de gemeente en de kinderopvang-organisatie van de desbetreffende persoon. Vanaf 1 maart gaat dat signaal als eerste naar DUO, de beheerder van het personenregister. Deze persoon kan vanaf dat moment niet meer werkzaam zijn bij de kinderopvang en zal opnieuw een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moeten aanvragen.

Alles bij de bron; PrivacyBarometer


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Het “gave” Nederland ook groot in onlinedrugshandel binnen EU

1750 migranten naar Nederland om Turkijedeal uit 2015