in ,

Uitleg: Vloeibaar koper heeft moeite met vernietigen ‘Big-Mac’

In de volksmond wordt wel eens gekscherend gezegd.: “Als de wereld eindigt, zijn we vrij zeker dat de kakkerlakken overleven”. Nu blijkt uit een die inmiddels al meer dan 3 miljoen keer op is bekeken, dat de hamburger van McDonald’s over dezelfde overlevingsdrift schijnt te beschikken.

De dubbele cheeseburger werd overgoten met gloeiendhete vloeibare koper van 1.085 graden Celsius. De vlammen brandden rondom het broodje hamburger, maar het zelf bleef relatief goed in vorm en het gesmolten koper spetterde er eigenlijk vanaf. Door te blijven gieten verkoolde de hamburger uiteindelijk.

Blijkbaar kan de hamburger de vloed weerstaan vanwege het Leidenfrost-effect, die een laag van damp tussen het gesmolten koper en100 procentpure’ beef’ doet ontstaan, waardoor vloeistof geremd wordt in te snel te snelkoken.

Lees verder bij de Bron: Gewoon-Nieuws.nl

Photo by johnsember


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Oekraïense/Nederlandse plofkip al toegelaten op Nederlandse markt

Lang leve de dictatoriale overheid: Weer een manipulatiebrief bij referendum formulier