in , ,

Uitrol 5G is gigantisch gezondheidsexperiment

Overal worden nieuwe gsm-masten neergezet voor het krachtigere, snellere 5G-netwerk. Sommige experts waarschuwen dat het een gevaar vormt voor de .

Vandaag de dag staan bijvoorbeeld in de Verenigde Staten 154.000 gsm-masten. Tegen 2026 zullen er zo’n 800.000 nodig zijn om 5G te kunnen ondersteunen.

5G brengt mensen in aanraking met millimeterstraling.

Nauwelijks bestudeerd

Sommige studies hebben draadloze gelinkt aan verschillende kankersoorten. De gezondheidseffecten van 5G zijn nauwelijks bestudeerd.

Het netwerk is ongeveer 10 tot 100 keer sneller dan het oudere 4G-netwerk. Om deze snelheden te kunnen bereiken, communiceert het nieuwe netwerk door middel van millimetergolven in plaats van microgolven.

Deze kortere golven kunnen minder grote afstanden overbruggen en dus zijn er meer masten nodig. Dat betekent dat op zo’n beetje iedere straathoek kleinere masten worden neergezet.

Gevaar

Volgens professor Joel Moskowitz van de Universiteit van Californië – Berkeley vormt millimeterstraling een gevaar voor onze gezondheid.

“De inzet van 5G is een gigantisch gezondheidsexperiment,” zei hij tegen de Daily Mail Online.

Millimeterstraling is zwakker dan microgolven en wordt met name opgenomen door de huid. Op die manier kunnen de effecten van deze straling via de huid of het zenuwstelsel worden doorgegeven, aldus dr. Moskowitz.

200 dokters en wetenschappers

Hij is bezorgd dat het ook de ogen, het zenuwstelsel en de zweetklieren zal aantasten.

“Millimetergolven kunnen sommige ziekteverwekkers ook resistent maken tegen antibiotica,” voegde hij toe.

Moskowitz staat niet alleen. Intussen hebben meer dan 200 dokters en wetenschappers opgeroepen de uitrol van 5G tegen te houden.

Lees ook eens verder bij de bron: Uitrol 5G is gigantisch gezondheidsexperiment. Deskundige waarschuwt voor gevaren


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Help, de wereld staat in brand !
2 jaren geleden

In het verleden werd alleen gekeken naar de warmteontwikkeling van de eletromagnetische straling in de hersenen als gevolg van mobiele telefoon. Die was erg klein en dus werd gezegd dat EM straling volledig veilig zou zijn. Inmiddels zijn we veel verder en weten we dat EM straling zeer gevaarlijk is. Kijk maar even hoe een magnetron werkt en je snapt ongeveer wat er aan de hand is.

De overheden staan in deze volledig buiten spel want het zijn de grote internationale concerns die wel bepalen wat ze doen omdat ze het geld en de kennis hebben ….. Van de overheid hoeft men niets te verwachten (kijk maar even naar Ruttte en Balkenende en je slechts met trekpoppen.
En de EU in Brussel heeft het veel te druk met wattenstokjes en stofzuigers.

Gegeven deze volledig scheef gegroeide situatie is het enige (als ten minste onze rechtsspraak nog fungeert) om de bestuurders van de grote megaconcerns hoofdelijk aansprakelijk te stellen via mega claims bij ziekten en overlijden van slachtoffers. O ja: en deze megaconcerns mogen dan aantonen dat zeer hoge frequenties veilig zijn voor mensen en niet dat mensen moeten aantonen dat hoog frequente EM starling schadelijk is voor mensen.

Computer zegt nee. Hoe Saskia twintig jaar vastliep in het systeem

Europarlement gaat internet slopen op 20 en 21 juni