Uitspraak in zaak Somalische Brexit-terugkeer-asielzoekers: moeten huis krijgen

Nederlandse alleenstaande moeders hebben het nakijken…

Een Somalisch-Nederlands gezin is vanuit Birmingham ‘gevlucht' naar . Volgens de rechtbank in Utrecht moeten ze per direct een huis krijgen.

Gelukkig dat al dat nieuwe gasvrije woningen onbetaalbaar zijn en niet gekocht worden, kunnen ze meteen in deze dure panden trekken.

Schijnbaar willen er nog meer – maar liefst 25.000 – Somaliërs de oversteek maken naar ons kikkerlandje.

Zo gaat het gezellig druk worden op de al krappe woningmarkt. Diverse ministeries hebben zelfs campagne lopen voeren om de stroom van ‘vluchtelingen' tegen te gaan. Het mag allemaal niet deren als we rechtbanken hebben die deze mensen direct in woningen zullen gaan plaatsen.

Dit signaal is een vrijbrief om alsnog hier naartoe te komen. De Britten zullen wel blij zijn gok ik.

De Somaliërs zaten in de jaren negentig al hier in Nederland alleen gaven ze de voorkeur om te verhuizen richting . In Engeland mochten ze namelijk wel gaan wonen in hun eigen enclaves, iets wat in Nederland werd geprobeerd te voorkomen.

Diverse gemeenten weigerde het gezin dat hier is aangekomen huisvesting te bieden. Dit omdat ze ‘verwijtbaar dakloos' zouden zijn.

Wat er op neer komt dat ze eigenlijk niet hebben nagedacht over de oversteek. Ze hebben een prima – en veilig – woongebied verlaten om op hier meer te kunnen profiteren. Volgens diverse gemeenten werkt het zo niet.

Toch dacht de daar weer anders over.  ….

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Amazone-regenwoudbranden zijn onder het gemiddelde … En op landbouwgrond die al was opgeruimd

Niet in de media: veel meer bosbranden in Afrika dan in Amazone gebied