in ,

Uitspraak RvS in beveiligingscamera-zaak; Iedereen die zich op straat vertoont, zal genoegen moeten nemen met enige aantasting van zijn privacy.

De beveiligingscamera's bij industrieterrein De Munt in Emmeloord hoeven niet te worden verwijderd. Dat heeft de Raad van State beslist in een bijzondere zaak die was aangespannen door een inwoonster van Dronten.

Ze eiste bij de Raad van State dat het gemeentebestuur de 's verwijdert, omdat ze zich in haar voelt aangetast. Ze passeert de camera's regelmatig met haar auto en daarbij wordt het kenteken van haar auto gefilmd. De opnamen worden enige tijd bewaard.

Het gemeentebestuur weigerde de camera's weg te halen, omdat de vrouw geen belanghebbende is. Dat zou anders zijn als ze bijvoorbeeld woont of langdurig verblijft in het gebied waar de camera's staan. Maar ze is slechts passant en daarmee onderscheidt ze zich niet van alle andere mensen die langs de camera's bij het industrieterrein rijden.

Volgens de Raad van State heeft het gemeentebestuur gelijk. Ook een beroep van de vrouw op het Verdrag tot Bescherming van de is door de Raad afgewezen. Iedereen die zich op straat vertoont, zal nu eenmaal genoegen moeten nemen met enige aantasting van zijn privacy.

Verder blijven de camerabeelden voor de beveiliging van industrieterrein De Munt maar zeven dagen bewaard. Bovendien worden passanten daar gewaarschuwd dat er camera's staan.

Al met al vindt de Raad dat de inbreuk op de privacy hier gering is en dus mogen de camera's blijven staan.

Alles bij de bron; de NO-polder

Lees ook eens verder bij de bron: privacynieuws.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Kosten banken weer flink omhoog

Seks voor eten: Syrische vrouwen uitgebuit door medewerkers VN en internationale hulporganisaties