in , ,

Uitzendkrachten kunnen bijna niet rondkomen, meer dan één baan nodig

Frantisek_Krejci / Pixabay

Ruim een op de drie uitzendkrachten heeft meer dan één baan nodig om de eindjes aan elkaar te knopen. Bijna de helft van de mensen met een uitzendcontract kan daar nauwelijks van rondkomen.

Dat blijkt uit een onderzoek dat vakbond CNV heeft laten uitvoeren onder 600 uitzendkrachten. Zes op de tien uitzendkrachten zouden liever een vaste baan hebben.

Een kwart van de ondervraagden moet fulltime beschikbaar zijn, terwijl ze maar een dienstverband hebben voor deeltijd.

CNV-voorzitter Arend van Wijngaarden noemt de cijfers ontluisterend. Veel uitzendkrachten doen hetzelfde werk als mensen in dienst, zonder uitzicht op een vaste baan.

Het toont volgens Van Wijngaarden aan dat werkgevers uitzendwerk al lang niet meer zien als opvang voor pieken en vervanging bij ziekte.

CNV wil ….

Lees verder bij de bron: RTL Nieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wilma De Jong-Schobbe
1 jaar geleden

Wie kan hier in dit land nog rondkomen buiten de elite. Wij ouderen kunnen de zorgkosten amper of niet betalen en moeten op het einde van de maand op een houtje bijten. Het wordt tijd voor een opstand tegen de Haagse criminelen en hun EU consorten.

Ster
1 jaar geleden

Schandalig.

Spiegel van de Samenleving
1 jaar geleden

Het grote probleem dat is ontstaan is dat de corporaties en de banken volledig de macht hebben gegrepen en dat overheden zijn ondergesneeuwd, meegesleept en onder druk gezet etc.
Bij overheden werken inmiddels ingeslapen pennelikkers en jonge academici die geen enkele ervaring met de werkelijk wereld van vandaag

Steeds meer taken die in het verleden door de overheid werden uitgevoerd moesten zonodig worden geprivatiseerd omdat dat concurrentie zou bevorderen. Daar is helemaal niets van terecht gekomen. Integendeel: de kosten zijn is verveelvoudigd en de verantwoordelijkheid voor de produkten is volledig weg.
Waar zijn de checks and balances?
Kijk maar naar vaccinaties, regels voor AI, 5G, de rol van centrale banken etc.

Het basis principe van de onderneming was winst maken en het opstellen van de regels werd overgelaten aan de overheid. Multinationals hebben dat principe opgerekt tot in het oneindige totdat zij de overheden compleet overvleugelden. Zonder verantwoordelijkheid te nemen voor hun handelen en hun producten hebben zij niet alleen zichzelf gigantisch verrijkt ten koste van de burgers maar zij hebben nog eens de wereld opgezadeld met gigantische problemen op alle vlakken. En deze banken en multinationals hebben dan ook nog de gore lef om de burgers aan te spreken op hun verantwoordelijkheid. Je moet maar durven !!!
En de overheden hebben niet ingegrepen ….. en konden ook niet meer ingrijpen. Het monster was te groot geworden.

Maar het werd nog erger: banken en grote ondernemingen zorgden dat er oorlog kwam zodat de wapenindustrie wapens kon maken en dat banken geld konden lenen aan landen. Eerst voor de oorlog en later om de schade te repareren. En dat alles betaald door de burgers. Het is godgeklaagd !!!!!
En na WWII waren het diezelfde banken en grote ondernemingen die de EU oprichten. Zogenaamd vanwege veiligheid maar in werkelijkheid om controle te krijgen over de gehele wereld. De burgers waren al slaaf maar worden nu superslaaf in de Nieuwe Wereld Orde. Conspiracy? Was het dat maar !!!!

De pharma industrie maakt schadelijke medicijnen (gelooft er nog iemand dat er geen middelen zijn tegen kanker?), de banken hebben een schuld gecreëerd tot in het oneindige, de chemische/olie industrie creëerde milieuproblemen, de elektronische industrie creëerde elektromagnetische straling (5G), de IT industrie AI, de voedingsmiddelen industrie maakt niets minder dan voedsel dat schadelijk is voor mensen.
En dat alles deden zij zonder dat het basis principe was de mensheid te dienen maar uitsluitend zichzelf. En zonder verantwoordelijkheid te nemen. In woord zeiden zij dat de klant koning was, maar de werkelijkheid was hun enige credo: IKKE EN DE REST KAN STIKKEN.
Daar is waar het fout is gegaan.

De afgelopen decennia zijn de grote banken, multinationals en de superrijken enorm veel rijker geworden.
Zij bezitten meer dan 95 % van alle aardse bezittingen. Deze partijen presteren het dan ook nog om belasting te ontwijken zodat zij minder betalen dan de arme sloeber. Het moet afgelopen zijn.
DIT MOET STOPPEN EN DE MACHT VAN DE ELITE MOET WORDEN GEBROKEN WIL DE SCHADE NIET ONHERSTELBAAR WORDEN.

Zorgen over afname voedselcontroles in Europa

VN hebben kritiek op Nederlandse aanpak fraude, het omstreden systeem SyRI treft kwetsbaren