in , , , ,

Unieke rechtszaak om nieuw stelsel met extreme pensioenkortingen kan leiden tot hausse aan claims

Een unieke tegen pensioenfondsen PGB en Reiswerk Pensioenen om de ingestelde extreme pensioenkortingen van tien tot bijna twintig procent terug te krijgen, kan tot grote vertragingen leiden bij de invoering van het nieuwe pensioenstelsel.

Deze kwestie komt vanavond aan bod in het programma Kassa.

Mogelijk kan straks iedereen die te maken heeft gehad met een pensioenverlaging, of hiermee te maken krijgt, compensatie vragen aan de . Het omzetten van pensioenovereenkomsten naar het nieuwe stelsel kan door deze zaak ook in gevaar komen.

Dat heeft hoogleraar pensioenrecht en advocaat Hans van Meerten verteld aan Kassa.

In zijn dagvaarding waaraan hij momenteel de laatste hand legt, betoogt hij dat pensioenrechten eigendomsrechten zijn waaraan je niet mag morrelen zonder toestemming van het individu.

Zeker niet als mensen met een disproportionele verlaging van hun pensioenrechten te maken krijgen, zoals de deelnemers van Reiswerk Pensioenen.

De advocaat baseert zich hierbij op uitspraken van het Hof van van de en het Europees Hof voor de Rechten van de mens.

De verwachting is dat de nieuwe Pensioenwet ingaat vanaf 1 januari 2023. Op uiterlijk 1 januari 2027 moeten alle pensioenfondsen ….

Lees verder bij de bron: Bank Nieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Minister Hugo de Jonge: vrijheid is nooit onbegrensd, zeker niet als het anderen beperkt

IPCC 6e klimaatrapport bedrog: wie heeft de middeleeuwse warme periode verwijderd? Sporen leiden naar de Universiteit van Bern