in , ,

Universitair onderzoek: Corona lockdown blijkt volslagen nutteloos

52e9d0444b57a814f1dc8460962a3f7f1d37d8f85254794e742d7ad69f49 640 corona

De lockdown maatregelen, streng of ‘intelligent’, kunnen onmiddellijk worden opgeheven. Dat is althans de uitkomst van een onderzoek van een professor van de Universiteit van Tel Aviv.

Hij legde de cijfers van de verspreiding van het coronavirus in de VS, het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Italië, Israël, Zwitserland, Frankrijk, Duitsland en Spanje naast elkaar.

Wat blijkt: het virus gedraagt zich ongeacht de genomen maatregelen overal exact hetzelfde, zowel in landen met zeer strenge quarantaine zoals Spanje en Italië, als in Zweden, dat amper social distancing invoerde. Dat betekent dat het verwoesten van de economie, zoals nu ook in Nederland gebeurt, totaal onnodig is, en onmiddellijk kan worden teruggedraaid.

‘Virus gedraagt zich overal identiek, lockdown of geen lockdown’

In alle getroffen landen vertoont corona hetzelfde infectiepatroon. In de 6e week piekt het aantal besmettingen, waarna het virus in week 8 weer snel op zijn retour gaat. Professor Yitzhak Ben Israël, tevens lid van de adviesraad van Teva Parmaceutical Industries, zegt dat dit aantoont dat de verspreiding van het virus niet wordt beïnvloed door quarantaine maatregelen.

‘Zelfs in landen waar geen lockdowns zijn neemt het aantal besmettingen af, op dezelfde wijze als in landen waar wel lockdowns zijn.’

De verspreiding van het coronavirus blijkt bovendien niet exponentieel te zijn. Dat is alleen pal na de uitbraak het geval, maar na ongeveer 8 weken ebt dat in snel tempo weg.

De reden waarom het coronavirus overal een vast patroon vertoont, en zich helemaal niets gelegen laat liggen aan lockdowns, social distancing, of juist het ontbreken daarvan, is vooralsnog onbekend.

‘Er zijn wel speculaties,’ reageerde de professor. ‘Misschien heeft dat met het klimaat te maken, of misschien heeft het virus zijn eigen levenscyclus.’

‘Corona sterfte Italië niet erger dan bij eerdere griep uitbraken’

Maar hoe zit het dan met het sterftepercentage van 12% in Italië? (Nederland: 11,3%) ‘Het gezondheidssysteem in Italië heeft problemen die niets te maken hebben met het coronavirus. In 2017 stortte het ook al eens in, toen door de griep.’

De huidige coronasterfte wijkt dan ook niets af van de gebruikelijke zeer hoogte sterfte door griep in het Zuid Europese land.

Dit patroon zien we bevestigd in Duitsland, waar zowel het aantal besmettingen als doden veel lager is. Ook daar komt dit precies overeen met de normale jaarlijkse griepcijfers. In Nederland eiste de seizoensgriep 2 à 3 jaar geleden zo’n 9500 levens.

Op dit moment zijn 3315 landgenoten aan het coronavirus bezweken. Het sterftepercentage van 11,3% is hoogstwaarschijnlijk veel te hoog, omdat er ook volgens het RIVM al veel meer Nederlanders met corona zijn besmet dan de geregistreerde 29.214.

Lees verder bij de bron: Xandernieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
52e9dd454f5baa14f1dc8460962a3f7f1d37d8f85254794e742f78d4954a 640 face mask

Nederland faalde zelf bij aanschaf foute mondkapjes uit China

3902796929 09119a8019 alarm

Burgerrechtenorganisaties slaan alarm over werkwijze Ministerie Volksgezondheid en Corona