in , ,

Universitair onderzoek: Corona lockdown blijkt volslagen nutteloos

De lockdown maatregelen, streng of ‘intelligent’, kunnen onmiddellijk worden opgeheven. Dat is althans de uitkomst van een onderzoek van een professor van de Universiteit van Tel Aviv.

Hij legde de cijfers van de verspreiding van het coronavirus in de VS, het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Italië, Israël, Zwitserland, Frankrijk, Duitsland en naast elkaar.

Wat blijkt: het virus gedraagt zich ongeacht de genomen maatregelen overal exact hetzelfde, zowel in landen met zeer strenge quarantaine zoals en Italië, als in Zweden, dat amper social distancing invoerde. Dat betekent dat het verwoesten van de economie, zoals nu ook in Nederland gebeurt, totaal onnodig is, en onmiddellijk kan worden teruggedraaid.

‘Virus gedraagt zich overal identiek, lockdown of geen lockdown’

In alle getroffen landen vertoont corona hetzelfde infectiepatroon. In de 6e week piekt het aantal besmettingen, waarna het virus in week 8 weer snel op zijn retour gaat. Professor Yitzhak Ben Israël, tevens lid van de adviesraad van Teva Parmaceutical Industries, zegt dat dit aantoont dat de verspreiding van het virus niet wordt beïnvloed door quarantaine maatregelen.

‘Zelfs in landen waar geen lockdowns zijn neemt het aantal besmettingen af, op dezelfde wijze als in landen waar wel lockdowns zijn.’

De verspreiding van het coronavirus blijkt bovendien niet exponentieel te zijn. Dat is alleen pal na de uitbraak het geval, maar na ongeveer 8 weken ebt dat in snel tempo weg.

De reden waarom het coronavirus overal een vast patroon vertoont, en zich helemaal niets gelegen laat liggen aan lockdowns, social distancing, of juist het ontbreken daarvan, is vooralsnog onbekend.

‘Er zijn wel speculaties,’ reageerde de professor. ‘Misschien heeft dat met het klimaat te maken, of misschien heeft het virus zijn eigen levenscyclus.’

‘Corona sterfte Italië niet erger dan bij eerdere griep uitbraken’

Maar hoe zit het dan met het sterftepercentage van 12% in Italië? (Nederland: 11,3%) ‘Het gezondheidssysteem in Italië heeft problemen die niets te maken hebben met het coronavirus. In 2017 stortte het ook al eens in, toen door de griep.’

De huidige coronasterfte wijkt dan ook niets af van de gebruikelijke zeer hoogte sterfte door griep in het Zuid Europese land.

Dit patroon zien we bevestigd in Duitsland, waar zowel het aantal besmettingen als doden veel lager is. Ook daar komt dit precies overeen met de normale jaarlijkse griepcijfers. In Nederland eiste de seizoensgriep 2 à 3 jaar geleden zo’n 9500 levens.

Op dit moment zijn 3315 landgenoten aan het coronavirus bezweken. Het sterftepercentage van 11,3% is hoogstwaarschijnlijk veel te hoog, omdat er ook volgens het al veel meer Nederlanders met corona zijn besmet dan de geregistreerde 29.214.

Lees verder bij de bron: Xandernieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Fat AlDeal
1 jaar geleden

zoals met alles, kun je hier ook weer van alles van maken….
als je ziek bent, weet je pas dat je ziek bent.
Er is geen bescherming.

Waar niemand op let is de bevolkingsdichtheid.
Noord-Italie is een dichtbevolkt gebeid, net als Nederland of de NewYork city: hier vallen veel slachtoffers te betrreuren.
Zweden kun je dagen lopen zonder iemand tegen te komen: het is een groot land met weinig mensen. Zo ook in Duitsland. Of pak Belgie: bijna net zo groot als Nederland, met 7 miljoen mensen.

Om een reeler vergelijk te maken, zou je moeten kijken naar mensen per km2 en het aantal gevallen. Het virus verspreid zich namelijk via mensen: en des te meer mensen op een hoop, des te gevaarlijker het wordt.

absolute getallen zijn leuk maar wat is de ratio?
17M mensen in NL (0,03%) versus 7M belgen met (0,06%) versus 86M Iranesen met (0,03%) casus versus China met 1.38Miljard (0,005%) …
US begint net (0,005%) of Italy (0,11%) of Duitsland 0,04% of Spanje 0,08%….. kortom, de verhoudingen per land zijn anders….
Eigenlijk zijn landen als Belgie, Spanje en Italië erg gevaarlijk & is China en de US erg best veilig….. wedden dat je beeld anders is?

Het lastige van een onderontwikkelde land India is, is dat ze niet weten hoeveel mensen er zijn (1.34Miljard is de beste inschatting: verdubbeld since 1990!) en men geen idee heeft wie er ziek zijn en/of corona hebben….. of Afrika, Amerika of Azie…. gooi daar eens een corana virus naar binnen in een krottewijk & begin maar met tellen…. miljoenen op een hoop. En neimand zal ooit vertellen of weten hoeveel mensen daar zijn gestorven.
Dat is waarom steden als Mumbay, Hyderabad en Bangalore in lock down gaan: daar wordt minimal eten bij de mensen voor de deur afgeleverd: je mag niet eens meer op een balkon komen: dicht, dicht en potdicht & do je het niet, wordt je opgepakt of beschoten)

Toon
Antwoord aan  Fat AlDeal
1 jaar geleden

Beste ,wij Belgen zij met dik 11.miljoen hoor. 7 miljoen is ongeveer alle Vlamingen ,dus Nederlandstalig maar dit is op een oppervlakte.die maar 1 derde van Nederland is dus. Vlaanderen is daarmee zeker even dicht bevolkt dan Nl en waarschijnlijk dichter dan gemiddeld NL

Berend Baerends
1 jaar geleden

Zo zie je maar weer. we worden gewoon voor de gek gehouden. De Spaanse griep van 1918 kende veel meer doden. Mazelen, pokken en gewone griep in ontwikkelingslanden gaat ook gewoon door, Daar hoor je niets over. In Marokko met 38 miljoen inwoners kennen we 218 corona doden. dat is nog geen 0,01%
Waar hebben we het over?? Laat de mensen mondkapjes dragen en hou wat afstand van elkaar, maar de economie kan open . Onze kinderen gaan de rekening straks echt betalen. ” Mark my words” : komende 10-15 jaar moeten we weer bezuinigen en gaan de prijzen van levensbehoeften weer omhoog. (nu zelfs die achterlijke huurverhoging van 5, 6 %??? doe normaal !) De bouw , alles staat stil, Zakkenvullers zijn het

luc pellegroms
Antwoord aan  Berend Baerends
1 jaar geleden

Euh, er zijn 11,5 miljoen Belgen waarvan 7 miljoen Vlamingen!

Frank Lakwijk
Antwoord aan  Berend Baerends
1 jaar geleden

Uni in Israel. Die ondersteunen elke theorie waar ze voor betaald worden. Zie bijv ioniseringsapparaten. Politici zakkenvullers? Wie kan hieraan zijn zakken vullen?

Bieke
1 jaar geleden

België 7 miljoen inwoners? Ja, 100 jaar geleden! 11,5 miljoen inwoners: dichter bij de waarheid!

Fat AlDeal
Antwoord aan  Bieke
1 jaar geleden

Je hebt gelijk er zijn 11,5 miljoen Belgen waarvan 7 miljoen Vlamingen!
Desalniettemin, België is wereldleider aantal overlijdens per 100.000 inwoners.

Hoe het dodental verder oploopt, hangt mede af van het effect van alle maatregelen om het virus te temmen. Hoe strenger de maatregelen, hoe meer de curve wordt getemperd.
En hoe eerder de maatregelen ingingen, hoe sneller het effect.
IN Europe is men aan het overwegen in landen waar de curve stabiliseert, om een gecontroleerde opheffing te doen, waarbij het eind resultaat erg veel lijkt op de Nederlandse Smart Control.

het probleem zit m niet in de absolute getallen.
Het probleem zit m in de bevolkingsdichtheid, algemene gezonde leefomstandigheden (waaronder ook schoon water, goede riolering en goed voedsel).
In Azie gaan grote steden in lock down. Of wacht dacht je van New York:
Sterfte in een regio is soms veel hoger dan in het hele land. Over de sterftecijfers in China is ook twijfel gerezen en ook over de registraties in bijvoorbeeld Afrikaanse landen en het Midden-Oosten bestaat twijfel. De manier van meten in NL is anders dan in B.
Vooral 75-plussers en inwoners van Brabant, Zeeland en Zuid-Holland stierven beduidend meer dan je in deze periode van het jaar zou verwachten. Er waren in die week 43 sterfgevallen officieel veroorzaakt door corona, terwijl er 200 tot 500 meer mensen zijn overleden dan te verwachten was……

Kortom geloof in waar je in wilt geloven.
Als zou heel Nederland zich houden aan de 1,5meter regel, dan zouden ze nooit meer kunnen uiteten… we hebben de ruimte gewoonweg niet.

Het vergt dan ook een aanpakt die iedereen kan accepteren & verder te komen.
Het probleem is de rare drang van mensen om in een concentratie van mensen bij elkaar te komen en niet aan een paar basis uitgangspunten houden als van hun handenwassen, niezen, hoesten, koorts en ander redelijk normal gedrag.
Als 80% van de bevolking zich nu een aan de regels zou houden & de overige 20% van de domme ezels naar de dierenartsen ga, zijn we al snel een eind aan de beterende hand.

De uitdaging zit nl niet in de cijfers maar het ontbreken van een medische oplossing tegen Corona.

Nederland faalde zelf bij aanschaf foute mondkapjes uit China

Burgerrechtenorganisaties slaan alarm over werkwijze Ministerie Volksgezondheid en Corona