in

UvA WOEST vanwege correcte bronvermelding in UvA-onwelgevallig rapport over 400 miljard kostende immigratie

yellow and black smiley wall art

De Universiteit van Amsterdam wil dat het Renaissance Instituut, het wetenschappelijk bureau van Forum voor Democratie, ‘haar logo en alle verwijzingen’ naar de universiteit in haar recente rapport Grenzeloze Verzorgingsstaat verwijdert.

De onderzoekers stellen echter dat ze alles volgens het boekje hebben gedaan.

Volgens de universiteit heeft ze inhoudelijk niets met het rapport te maken. ‘Enkel emeritus hoogleraar Joop Hartog is een van de auteurs, en op zijn verzoek is voor de data-analyse medeauteur Van de Beek tijdelijk aan de ASE gedetacheerd geweest,’ zegt een woordvoerder van de universiteit.

‘Om elk misverstand te voorkomen zijn de auteurs gevraagd hun rapport aan te passen en iedere verwijzing naar UvA/ASE, inclusief logo, te verwijderen.’

Medeauteur Jan van de Beek zegt in een reactie dat het rapport wel degelijk onder naam van de UvA gepubliceerd moest worden en dat hij alles ‘volgens het boekje gedaan heeft’.

Voor het onderzoek waren data nodig van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), zegt hij, en omdat het CBS alleen zaken doet met gerenommeerde onderzoeksinstituten – waar het Renaissance Instituut niet onder valt – is een contract afgesloten tussen de UvA en het CBS om het FvD-onderzoek te kunnen uitvoeren.

Jan van de Beek werd met een mede-auteur gedetacheerd bij ….

Lees verder bij de bron: TPOok

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
black metal gate with closed signage

Record aantal bedrijven vorig jaar ‘vrijwillig’ gestopt

flu

Nader onderzoek van 1.500 positieve monsters: Mensen die positief testen voor corona hebben griep