in

Uw “immuniteitspaspoort”: luchtvaartmaatschappijen vragen om digitale ID-tracking

‘S Werelds grootste handelsgroep van luchtvaartmaatschappijen heeft opgeroepen om immuniteitspaspoorten, thermische screening, maskers en fysieke afstanden op te nemen als onderdeel van de strategie van de om terug te keren naar “normale” operaties.

De International Air Transport Association (IATA), die  299 luchtvaartmaatschappijen vertegenwoordigt , heeft onlangs hun publicatie  Biosecurity for Air Transport A Roadmap for Restarting Aviation uitgebracht , waarin hun strategie wordt uiteengezet om vliegreizen te openen wanneer regeringen reisbeperkingen beginnen op te heffen.

Onder een sectie getiteld “De passagierservaring” en “Tijdelijke biobeveiligingsmaatregelen “, beschrijft de IATA hun visie op post-COVID-19-vluchten. De organisatie roept op tot  contacttracering , een controversiële methode om de burgerbevolking te volgen om de verspreiding van COVID-19 te volgen.

“We voorzien de noodzaak om meer gedetailleerde contactgegevens van passagiers te verzamelen die kunnen worden gebruikt voor tracering”, stelt het rapport. “Waar mogelijk moeten de gegevens in elektronische vorm worden verzameld, en voordat de passagier op de luchthaven aankomt, onder meer via eVisa en elektronische reisautorisatieplatforms.”

Interessant is dat deze oproep tot inchecken vóór het instappen met behulp van “elektronische reisautorisatieplatforms” samenvalt met de recente aankondiging van de  Covi-Pass  en  de Health Pass van Clear , die beide vragen om een ​​digitaal ID-systeem dat gebruikmaakt van biometrie en het opslaan van reizen, gezondheids- en identificatiegegevens.

Alexandre de Juniac, CEO van IATA,  vertelde Arabian Industry  dat “een gelaagde aanpak” die meerdere maatregelen combineert die “wereldwijd worden geïmplementeerd en wederzijds worden erkend door overheden” “de weg voorwaarts is voor bioveiligheid”.

De IATA pleit ook voor temperatuurcontrole bij toegangspunten tot luchthaventerminals. Ze stellen zich de ervaring van de luchtvaartmaatschappij voor met fysieke afstand van 3 tot 6 voet op de hele luchthaven. De groep is van mening dat wijzigingen in de luchthavengebouwen nodig kunnen zijn om fysieke afstand mogelijk te maken. De IATA adviseerde ook “gezichtsbedekkingen” voor passagiers en beschermende uitrusting voor luchtvaart- en luchthavenpersoneel.

Hoewel de organisatie erkende dat er momenteel geen snelle betrouwbare test is voor COVID-19, zijn ze van mening dat zodra een effectieve test is ontwikkeld, deze kan worden toegepast bij binnenkomst op de terminal. Ze pleiten ervoor dat deze maatregel “wordt opgenomen in het passagiersproces zodra er een effectieve test is ontwikkeld, gevalideerd door de medische gemeenschap”.

Lees verder bij de bron: Zero Hedge


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Banencarrousel: burgemeestersbenoeming heeft niets op met de democratie

Downplayen is begonnen: Het coronavirus hebben zonder dat je er iets van merkt, dat gebeurt veel vaker dan gedacht