in , , ,

Uw privacy is slechts een te negeren belemmering voor de overheid

e833b30b2cf4013ecd0b470de7444e90fe76e6d21cb4164897f2c4 640 1984

De overheid is er niet voor u, u bent er voor de overheid:

De privécommunicatie van duizenden Nederlanders is in handen gekomen van het Australische technologiebedrijf Appen. Het betreft telefoon- en chatgesprekken uit 2010 en 2011. Volgens telecomdeskundigen kan het niet anders dan dat de communicatie is afgetapt door de Britse inlichtingendienst GCHQ en aan Appen is gegeven voor het verbeteren van software die spraak naar tekst omzet.

Privégesprekken over de telefoon

zijn zonder toestemming van de betrokkenen via Vodafone doorgespeeld aan GCHQ (de Britse AIVD/NSA) en vervolgens ingezet voor ontwikkelen van producten in commerciële bedrijven… in Australië. Uw privacy, geen drol meer waard in de EU.

Het mag duidelijk zijn dat het hier niet gaat over acute dreiging van terrorisme, of dat er gericht onderzoek gedaan wordt naar de Haagse ex-vriend van de Appen medewerker die hier met gevaar voor eigen leven dit nieuws lekte. Het standaard verhaal van het (zelf gecreëerde!) terrorisme is iets wat steeds weer als slap excuus wordt gebruikt om u al uw rechten af te nemen. Zie hier ook weer hoe de inlichtingendiensten internationaal opereren met hun gegevens over u.

Ook België

Je ziet dagelijks de surveillancestaat verder uitgroeien tot een machtsorgie van natte dromen van inlichtingendiensten:

Belgium’s government has called for a bevy of intrusive surveillance powers. New capabilities included in the bill, which has been sent to Belgian parliament, include requiring Internet companies to cooperate with law enforcement agencies during their investigations; giving investigators the power to break into systems and access data, including by paying hackers to do so; and allowing undercover agents to break the law online.

In Nederland mag dat dus al. Dank je wel VVD, dank je wel Ard van der Steur! De Nederlandse overheid mag elk systeem infiltreren dat ze tegenkomen in hun zoektocht naar informatie. Net als GCHQ. Snowden heeft trouwens gelekt dat de Nederlandse inlichtingendiensten getraind worden door GCHQ en NSA (en veel extremer dan die clubs krijg je het niet op deze planeet) over het totaal en volledig afluisteren van Nederlanders. Ja, de AIVD en NSA werken intensief samen. De AIVD levert op ongekend grote schaal gegevens over internetgebruik en telefoniegebruik aan de NSA en GCHQ, en daarvoor terug mag de AIVD lekker grasduinen in alle gegevens die de NSA en GCHQ verzamelt.

Op naar de Digitale ‘Ein Reich’!

Ondertussen werkt de Nederlandse regering ook hard door aan het realiseren van de EU Digital Single Market in Nederland:

Tijdens een overleg in de Tweede Kamer kreegt minister Plasterk donderdag veel kritiek. VVD-Kamerlid Ingrid de Caluwé zei dat het kabinet “druk bouwt aan het eID-huis, maar de fundering ontbreekt”. De bedoeling is dat het inlogmiddel DigiD wordt vervangen door een breder eID-stelsel, dat in samenwerking met het bedrijfsleven wordt opgericht.

Wat in de discussie een beetje mist, is dat het eID een opdrachtje van de EU is voor… integratie naar de Digital Single Market. In elk land moet namelijk op vergelijkbare manier diensten worden afgenomen van de overheden (of beter: binnenkort alleen nog uitsluitend van de EU) en dat moet dus met eID. Dank je wel VVD, dank je wel Neelie Kroes.

Daarbij is het de bedoeling om steeds meer (beter: alle) grotere diensten te scharen onder het eID initiatief. Dus identificatie en inloggen met je eID / BSN bij webwinkels, logisch toch? Maar ook chatdiensten als Facebook/Whatsapp, ook logisch? Maar ook bij email diensten als hotmail, gmail. Nog steeds een fijn idee? Ook verplicht met je BSN inloggen bij Apple, Microsoft en Google, overal eigenlijk. Want: Terrorisme! En vergeet niet: er ligt een harde opdracht klaar voor deze bedrijven om eID te verplichten.

Recht op privacy: Verdwenen

En daarmee verdwijnt elk kleine restje privacy ook online. Dus terwijl de Nederlandse en buitenlandse inlichtingendiensten alles al afluisteren en opslaan – telefonie gesprekken via de vaste lijn, via de mobiele lijn, sms, Whatsapp, browse gegevens, wat je luistert, wat je kijkt, wat je zegt, wanneer je het zegt, tegen wie je het zegt, waar vandaan je dat zegt, met welk apparaat je het zegt, etc… Anonieme prepaid worden nu uiteraard ook verboden, dank je wel VVD, dank je wel Ard! Terwijl alle informatie over je doen en laten al wordt opgeslagen, geanalyseerd, acties ondernomen worden om je wens voor privacy tegen te werken, je gegevens worden gebruikt voor het ontwikkelen van producten door commerciële bedrijven, of het beschermen van producten van commerciële bedrijven, moet je je nu dus ook gaan identificeren met je eID/BSN bij online diensten.

Weg is elke resterende vorm van privacy. Met Snowden/PRISM heb je reeds geleerd dat allegrote diensten verplicht moeten integreren met de internationaal samenwerkende inlichtingendiensten. Elk berichtje op Facebook, elke email met gmail, elk gekeken video op Youtube, elk Snapchat bericht en elke Instagram foto gaat dus reeds de database van GCHQ/AIVD/NSA in, nu dus direct en onlosmakelijk gekoppeld met je eID. Als je ooit nog politieke aspiraties hebt, vergeet die maar, je bent reeds volledig onder controle van de inlichtingendiensten.

Verbod op verkoop surveillancetechniek

Een stukje humor van de EU in het nieuws:

EU clamps down on sale of surveillance tech to despotic regimes. The European Commission has set out new measures to stop European companies exporting surveillance gear to despotic regimes. “This new human security dimension comes from a conviction that our export controls should also enable us to prevent the misuse of items that are used to violate human rights.” the source continued.

“We don’t want to contribute in any way to helping dictators control and harass their own people. Information and communication technology, as well as surveillance software must be brought under controls. We know that in the past software has been used to tap phone conversations, to monitor the activities and communications of human-rights activists and trace their locations. We don’t want European products and services to contribute to this in any way,” added British Labour MEP David Martin.

Haha, wat een humor. De EU wil kennelijk de techniek voor zichzelf behouden om hun eigen bevolking te surveilleren en mee lastig te vallen. Volgens mij kwalificeert de EU namelijk wel al als despoot (alleenheerser) in Europa, die wens heeft ze in ieder geval wel met hun ‘Ever Closer Union’-programma. Betekent dit nu dat Europese bedrijven hun producten niet aan de EU overheid mogen verkopen? Lijkt me een goed idee. De EU doet duidelijk weer een pot/ketel activiteit.

Totalitaire sleepnetten overal waar je kijkt

Het mag geen geheim zijn dat de Nederlandse regering onder Rutte een totaal sleepnet heeft geïntroduceerd op internet. Dat betekent dat elke bit informatie die van jou, naar jou of via jou gaat, wordt geregistreerd, gecategoriseerd, geanalyseerd en gearchiveerd, wordt gedeeld met de internationaal samenwerkende inlichtingendienst. Ontelbare aantallen gigabytes aan (voor terrorismebestrijding totaal nutteloze) data worden over je verzameld, in supergrote datacenters. Gewoon voor later gebruik tegen je.

Ik kan nog wel even doorgaan met recente voorbeelden in het nieuws, maar voor nu wel weer genoeg. Uw privacy verdwijnt, door heel Europa, op initiatief van VVD, in opdracht van de EU, nu, terwijl u dit leest, op verzoek van de samenwerkende inlichtingendiensten. En de oppositie partijen van bijvoorbeeld D66, GL en CDA doen schijnheilig alsof ze wat tegensputteren, maar ondertussen zijn ze wel voor als er gestemd moet worden. Want:

Uw Privacy is Verboden in de Totalitaire EU Superstaat!

Lees verder via de Bron: Lang Leve Europa!

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
propaganda e1475578996892

Pentagon betaalde PR Firma $540 miljoen voor het maken van terror nepvideo’s

7990456377 bb637297ac banksters1

Goed bezig: Na 2030 ruim 1 miljoen huishoudens met een restschuld