in ,

Uw (R)overheid: “Als verwardheid overgaat in psychose”

Indien ik zeg dat de van pure gekkigheid bijkans niet meer weet waar ze de financiële middelen vandaan moet halen om haar plannen te kunnen verwezenlijken, zal het niemand de wenkbrauwen doen fronsen. Oriënterende plannen, uitgewerkte plannen, visionaire voornemens en implementatie van overheidsideeën (wetten), die ons land Nederland, steeds maar weer moderner, beter, rechtvaardiger, vredelievender, welvarender, vrijer en veiliger zouden moeten maken.

We mogen hierbij dan onder meer denken aan kernbegrippen als participatiemaatschappij,meer EU, meer open grenzen, meer EU-lidstaten en vooral nog veel meer multicultul, dat als speerpunt weer de verbleking van Zwarte Piet betekent. Maar waar ‘onze' overheid de financiering van al die ‘prijzenswaardige' ideeën vandaan haalt? Ook nu ga ik niets nieuws zeggen: dat trekt de overheid uit de zak van u en mij. Zeker niet uit de zak van Zwarte Piet! En daar gaat ze precies zolang mee door totdat ze die zak volledig heeft leeggeroofd.

En gaat al dat (belasting) nu naar de participatiemaatschappij, meer EU, open grenzen, nieuwe lidstaten, of multicul? Nee joh! Natuurlijk niet! Al dat benodigde geld heeft de overheid uitsluitend nodig om de vergrijzing op te kunnen vangen.  Want zo zegt de overheid, juist de zorgkosten zullen door de grijsaards explosief stijgen en tegelijk zullen de pensioenen onbetaalbaar worden. ‘Tja, steeds minder jongeren en steeds meer ouderen', verzucht de overheid zo graag in een welgemeend medeleven met een traantje in het linkeroog voor de camera wegpinkend. Maar dat zal toch geen krokodillentraantje betreffen?

belastingdienst-scr

Want momenteel ontdekt de Nederlandse overheid tot haar ontzetting dat ze al zoveel burgers geplunderd en geruïneerd heeft, met name autochtone ingezetenen, dat ze bijna geen nieuwe mogelijkheden meer ziet voor nieuwe ideeën tot belastingheffingen. Bijna dan! Want de aller-slimste overheidsdienaar bedacht uiteindelijk – al starend in de verte uit het belastingkantoorraam- , dat men eigenlijk best wel belasting zou kunnen gaan heffen over saldi waar al eerder één, twee, of drie maal belasting over was geheven: het (eigen) vermogen. Ja, een welkom ‘nieuw' overheidsplannetje zit al diep in de bruine achtertzak. Want wat als je bijvoorbeeld spaarsaldi nu eens direct zou kunnen belasten? Een soort van belasting op voorbeeldig gedrag dat je dan ook nog eens de benaming “voorbeeld belasting” zou kunnen meegeven?

Momenteel hoeven Nederlanders over een deel van hun vermogen nog geen belasting te betalen. Zo weet de overheid te vertellen. (Het deel van het vermogen dat de meerekent voor het vaststellen van deze belasting, noemt de overheid ‘grondslag sparen en beleggen'). En over deze grondslag berekent de fiscus een voordeel van 4%. De burger betaalt over dit voordeel 30% inkomstenbelasting. Over het belastbaar inkomen uit vermogen betalen we tot nu uiteindelijk 1,2% belasting.

Maar het zal de lezer ook nu niet kunnen verbazen: ja, de overheid jokt opnieuw! Ze vertelt niet het gehele verhaal. We betalen immers veel en veel meer belasting over ons spaargeld en ander vermogen. NU al! Helemaal niets nieuws dus. Helemaal geen allerslimste superambtenaar, die bestaan toch niet? Wisten we toch?

Maar hoe zit dat dan eigenlijk met dat eigen vermogen?

huurtoeslag

We kennen in ons land een woud aan toeslagen die via de fiscus afgehandeld worden. Denken we aan huurtoeslag, zorgtoeslag, kinderopvangtoeslag, kindgebonden budgetten en wat al niet meer.

Voor de huursubsidie ligt deze ‘vermogenstoets' bijvoorbeeld op  21.000 euro per persoon. Heb je een hoger eigen vermogen dan heb je geen recht op huurtoeslag. Als we nu uitgaan van een fictief -maar gemiddeld bedrag- van zo'n 3.000 euro huurtoeslag per jaar, dan betekent dit feitelijk dat de eigenaar van 21.000 euro vermogen, bijvoorbeeld spaargeld, maar liefst 3.000 euro belasting betaalt. Te weten de misgelopen huurtoeslag van 3.000 euro. Ieder jaar opnieuw.

In de kantlijn: Stel je eens voor dat de hypotheekrenteaftrek voor de eigen woning zou vervallen zodra je 21.000 euro hebt afgelost. (= vermogen) Hypotheekrenteaftrek is immers ook niet veel anders dan een overheidstoeslag. Maar betekent dit voor nu dan een gelegaliseerde overheidsdiscriminatie van huurders?

Voor al de verschillende toeslagen gelden dan weer veelal andere vermogenstoetsen, maar het mag duidelijk zijn dat al deze misgelopen toeslagen bij elkaar opgeteld tot een alleraardigst extra ‘belastingheffing' voor de overheid voeren. En tot een gigantische financiële aderlating voor getroffenen. Feitelijk dus niet anders dan een reeds geïmplementeerde keiharde vermogensbelasting. En als je dan daarbij ook nog eens bedenkt dat zowel werkenden, zieken, ww-ers, en ontvangers van diverse bijstand- gerelateerde uitkeringen hierdoor worden getroffen?

Maar wat betekent dit eigenlijk concreet? Dit betekent dat de overheid precies degene beloont die in het leven alles opgebrast heeft.

Lees verder via Uw (R)overheid


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Je verwacht het niet: Anonieme app Whisper schendt privacy

Formaldehyde in water was oorzaak van Ebola-achtige symptomen