in ,

Uw voedselvoorziening is in handen van slechts 6 (wankele?) partijen

Een basisvoorziening als uw dagelijkse voedsel is in handen van slechts enkele commerciële partijen die elkaar ook nog eens kapot proberen te concurreren. Nog erger, wanneer een van die partijen daadwerkelijk omvalt ontstaat er een vacuüm dat niet zondermeer opgevuld kan worden door andere partijen. Ergo: best link, nogal, zeg maar.

Wij lazen een boek

Heerschap probeert een jaar lang geen inkopen te doen bij de en dat blijkt een vrijwel onmogelijke opgave voor iemand die niet in Amsterdam woont. Interessant foodie-hipster-, maar u heeft wel wat beters met uw tijd te doen, non? Echter, wanneer wij het verslag van dit “Weg van de supermarkt” experiment lezen, valt ons toch wat op dat wel degelijk interessant en sterker nog een dreiging voor onze basivoorzieningen kan zijn:

“In feite is er nergens ter wereld zó weinig keus in supers als in -de koek wordt vrijwel geheel verdeeld onder slechts zes (6!) inkoopafdelingen.”

Kan dit zomaar?

Schijnbaar wel, want zo lang alles goed gaat is er weinig aan de hand. Vooruit op Europees niveau worden er wel wat vragen gesteld en wenkbrauwen opgetrokken, maar ons Nederlandje heeft een extraspeciaal probleem: het is de natte droom van iedere distributeur. Een klein land als ons vaderland (qua oppervlakte dan) met een hoogwaardige maakt dat de inkooporganisaties met gemak beslag kunnen leggen op hun afzetgebied en op grote schaal (prijs-)afspraken kunnen maken met leveranciers. Handig, niks aan de hand, vinden wij fijn en we zijn altijd verzekerd van dezelfde kwaliteit groente in de Appie in Maastricht als die in Delfzijl. Dus wat is het probleem?

Lees verder via NINE TO FIVE – 925.nl.

 

Foto via manoftaste.de


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Timmermans gaat ertussen uit met een knal en geeft 50 miljoen euro aan Hamas-terroristen

Handig met telkens die gehackte accounts: “Internetbankieren? Ik tweet je wel even.”