Vader verdronken Syrische jongetje was zelf de mensensmokkelaar

Het internationale persbureau Reuters schrijft dat de medepassagiers van het inmiddels wereldberoemde verdronken Syrische jongetje Aylan Kurdi zeggen dat zijn vader in werkelijkheid helemaal geen vluchteling was, maar een mensensmokkelaar, en dat het omslaan van de boot geheel aan hemzelf te danken was.

Kurdi zelf beweerde na afloop dat iemand anders de boot had bestuurd, maar dat blijkt dus een leugen, iets dat door een derde passagier werd bevestigd.

Jawwad vertelde tevens dat Kurdi na het omslaan van de boot naar hem toe zwom en hem smeekte zijn ware rol niet bekend te maken. Bovendien had Abu Hussein, de smokkelaar die de overtocht had geregeld, tegen Jawwad gezegd dat Kurdi degene was die de hele overtocht had georganiseerd.

Een andere Irakese passagier, de 22 jarige Amir Haider, bevestigde Jawwads verhaal en identificeerde Kurdi als de bestuurder.

 

De Daily Telegraph haalt de eveneens uit Irak afkomstige vrouw Zainab Abbas aan, die zei $ 10.000,- te hebben betaald voor de overtocht. Abbas bevestigde de verklaringen van de andere passagiers.

 

Lees verder bij de Bron: xandernieuws.punt.nl

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef jouw mening

Close