in

Vakantie? Let even op: Verzekerd van de wieg tot het graf, maar nu met COVID-19 even niet …. 

1). Je hebt een reisverzekering en moet verplicht getest worden van de overheid. Dit schrijft Allainz verzekeringen; “Je verplicht laten testen op het coronavirus is een ‘maatregel van de overheid’. Dit is geen verzekerde gebeurtenis. Deze kosten worden dus niet vergoed. Ook niet als je verzekerd bent voor aanvullende medische kosten.”

Ik moest ineens weer denken aan; “Een verzekering is een paraplu voor als het niet regent”.

2). Allianz; “Een verplichte vaccinatie is een ‘maatregel van de overheid’. Dit is geen verzekerde gebeurtenis. Deze kosten worden dus niet vergoed.”

3). Allianz; “Het afgeven van een negatief reisadvies (kleurcode oranje of rood) vanwege een epidemie is geen geldige reden in de annuleringsverzekering. Je annuleringskosten worden dus niet vergoed. Wij adviseren om contact op te nemen met het reisbureau, de touroperator of de vervoersmaatschappij waar je de reis hebt geboekt.

4). Allianz; “Het terughalen van reizigers vanwege de sluiting van de grens of vanwege wijziging van de kleurcode is niet verzekerd op de reisverzekering”.

5). Allianz; LET OP; “Als je reist naar een land waar de kleurcode van het reisadvies oranje is, dan worden de kosten voor corona gerelateerde schade niet vergoed. Hierbij maakt het niet uit of je wel of niet gevaccineerd bent. Het reizen naar een land waarvoor het reisadvies oranje of rood is, raden we ook om deze reden dus nadrukkelijk af.

6). Allianz: “Het coronavirus valt niet onder de dekking van een natuurramp of terroristische aanslag en de kosten voor het annuleren zijn dus niet gedekt door de verzekering”.

7). 8), 9). etc, etc. Oh ja bij pech onderweg wordt je gewoon geholpen in  een oranje of rode zone. (noot 10 jaar koerier geweest 50 tot 100.000 km per jaar. Nooit hulp nodig gehad, dus om daar een verzekering voor af te sluiten? Alles nalezen? Hier moet je zijn, of niet dus!

In België vonden we dit; “Vaccinatieschade niet verzekerd”.

Met de zoekwoorden “health insurance after COVID vaccine” in het Engels vond ik dit: “Als een verzekeringnemer enig ongemak ervaart na het nemen van het COVID-19-vaccin en in het ziekenhuis moet worden opgenomen voor behandeling, wordt dit gedekt door de ziektekostenverzekering. Vaccinatiekosten of behandeling / medicatie voor lichte koorts, pijn in het lichaam door lokale artsen na inname van het vaccin worden echter niet gedragen door verzekeraars, aangezien dit geen ziekenhuisopname inhoudt”.

Schade na vaccinatie in de VS

Zoekwoorden: “am I insured after an experimental mRNA COVID vaccine

Lees verder bij de bron: Create a Better World


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gebedsoproep ‘Allahu akbar’ door wijk in Zwolle: ‘Moslims hebben hier alle recht toe, de buurt moet ook rekening met ons houden’

man sitting on gang chair with feet on luggage looking at airplane

Kabinet heeft draconische Big Brother-plannen voor reizigers: ‘Verplicht isolatie, politie aan de deur, celstraf mogelijk’