in

Valutaschandaal: junior valutahandelaren krijgen immuniteit

Het wereldwijde onderzoek naar valutamanipulatie wordt zeker door de Amerikaanse toezichthouders grondig aangepakt. Junior handelaren krijgen een immuniteits-deal aangeboden in ruil voor belastende informatie over hun seniors.

Het wereldwijde onderzoek naar valutamanipulatie is een nieuwe fase ingegaan: Amerikaanse aanklagers bieden junior valutahandelaren nu een deal aan waarin ze – in ruil voor belastende informatie over hun meerderen – immuniteit krijgen. Dat schrijft de Financial Times maandag in een voorpagina-artikel. De juniors krijgen een zogeheten “poffer agreement” voorgeschoteld waarin ze niet strafrechtelijk vervolgd worden, óók niet als ze verklaren over hun eigen (onrechtmatige) handelen. De deal vervalt enkel als ze .

Bankrun

Het rommelt al tijden behoorlijk op de valutadesks in het financiële district van . Tientallen valutahandelaren van grootbanken zijn inmiddels opgestapt. Zo schorste Barclays al zes handelaren, drie, RBS twee, bij Citigroup stapte het hoofd van de afdeling op en ook de chef van JPMorgan ging met onbetaald verlof. Bij de Commerzbank zijn eveneens twee valutahandelaren geschorst naar aanleiding van de verdenking dat zij geprobeerd hebben om wisselkoers euro/zloty te manipuleren. Bij de Rabodesk in Londen vertrok eerder dit jaar Peter Plester, het hoofd van de valuta-afdeling. gaf eerder al aan dat zijn vertrek geen verband houdt met het onderzoek.

Meer via Follow the Money.

Photo by Sebastiaan ter Burg


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

En daar gaat weer 300 miljard : Juncker wil 300 miljard extra gaan investeren

Niets te verbergen was het toch : Biechtende zwartspaarders leveren fiscus 900 miljoen op