in ,

Van jong tot oud is in de Facebook-val getrapt: Facebook linkt de chatdiensten aan elkaar

All your data belong to us…

40563456314 f554aa8c9d facebook ads

Facebook brengt Instagram, WhatsApp en Facebook Messenger, op technisch vlak samen. Het is begonnen met het linken van de chatdiensten in Instagram en Facebook Messenger. Dat schrijft nieuwsagentschap Bloomberg op basis van ingewijden.

Bedoeling is dat Instagram-gebruikers zo kunnen chatten met mensen op Facebook Messenger. Beide platformen zijn op dit moment nog volledig gescheiden.

Vorig jaar besloot CEO Mark Zuckerberg dat gebruikers van zijn verschillende platformen, zoals Instagram, WhatsApp en Messenger, met elkaar moeten kunnen babbelen, ongeacht het platform waarop ze zitten.

Daartoe moet de back-end van de verschillende diensten met elkaar geïntegreerd worden.

De beslissing kreeg kritiek omdat daarmee ook de data van de verschillende diensten kan worden samengebracht. De FTC, de Amerikaanse kartelwaakhond, startte een onderzoek naar het aankoopbeleid van Facebook, waarmee het onder meer wil kijken of het WhatsApp en Instagram heeft gekocht in een poging eventuele concurrentie tegen te gaan.

Met een eengemaakte back-end, zou er alvast op technisch vlak een drempel zijn om de bedrijven op te splitsen.

Alles bij de bron; Knack

Lees verder bij de bron: privacynieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
the end 1565284355

We zijn op schema: In 1972 voorspelde een computermodel het einde van de wereld

rail 1547933660

Epidemie: Opnieuw iemand op de rails geduwd