in , , , ,

Van laatste miljarden(257 stuks) naar de Grieken in 2018 naar nu uitstel betaling van 1 miljard?

geralt / Pixabay

Mensen vergeten vandaag de dag erg snel, daarom even een opfrisser. Op 06-06-2018 werd groots aangekondigd dat en daarmee ook de Euro gered was en weer op eigen benen kon staan. Vandaag meldt men een uitstel van een overmaking van 1 miljard? Worden we weer voor de zoveelste keer voorgelogen of is er iets anders aan de hand?

De ministers van Financiën van de () stellen een van 1 miljard euro aan Griekenland met een maand uit. Het land heeft niet op tijd een aantal afgesproken hervormingsmaatregelen getroffen.

De uitkering vloeit voort uit een afspraak uit 2012, toen Griekenland failliet dreigde te gaan. De winsten die eurolanden hebben geboekt met het opkopen van Griekse staatsobligaties worden tot medio 2022 halfjaarlijks naar Athene overgemaakt om de schuldenlast mee te verlichten. De Eurogroep moest maandag beslissen over deze eerste speciale storting sinds het land uit het internationale steunprogramma is.

Volgens -commissaris Pierre Moscovici (economische en financiële zaken) heeft Griekenland belangrijke stappen vooruitgezet, maar meer is nodig. De beslissing wordt nu in de volgende Eurogroep, begin april in Boekarrest, genomen. Verwacht wordt dat Athene dan wel zijn zaakjes op orde heeft.

Lees verder bij de bron: Europa Nu

Laatste miljarden naar Athene, Grieken staan weer op eigen benen

06-08-2018, 15:22

Griekenland staat financieel weer op eigen benen. Vandaag is de laatste 15 miljard euro van het internationale steunprogramma overgemaakt, wat het totaal aan Athene uitgekeerde bedrag op 257 miljard euro brengt. Het ESM-reddingsfonds heeft het land daarmee behoed voor een faillissement en bovendien voorkomen dat de eurozone uit elkaar is gevallen.

Lees verder bij de bron: NOS


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Onderzoek: aluminium is hele grote bedreiging voor de voedselproductiviteit

Invloed nepnieuws in ons land beperkt: ‘Trollen spreken niet goed Nederlands’