in

Van Rijn blijft ontkennen en schuld afschuiven: pgb-houders laten declaraties lang liggen

15914495246 37dc360456 Staatssecretaris Van Rijn

Wanneer is genoeg nu eindelijk eens genoeg?

Veel mensen met een persoonsgebonden budget zijn traag met declareren. Staatssecretaris Van Rijn schrijft in een brief aan de Tweede Kamer dat 57 procent zijn rekening langer dan een week thuis laat liggen. Bijna 40 procent wacht meer dan twee weken met het doorsturen naar de Sociale Verzekeringsbank.

Volgens Van Rijn zijn de uitbetalingen van de pgb’s inmiddels op stoom gekomen. Zo’n 94 procent van alle declaraties wordt binnen vijf tot tien werkdagen uitbetaald. Hij verwacht dat de problemen die er nog zijn, op 15 mei zijn opgelost.

Niet vlekkeloos

Van Rijn geeft toe dat de invoering van het nieuwe systeem op 1 januari niet vlekkeloos is verlopen. Zo is er te weinig rekening gehouden met het gegeven dat alle pgb-houders tegelijk gingen declareren, waardoor er “een prop” bij de SVB ontstond die vertraging veroorzaakte.

Bron: NOS

Photo by Sebastiaan ter Burg cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
1459628230 320b82ab1f gps tracking

Noodoproepsysteem met gratis blackbox in auto’s komt eraan

6260228184 4ef177cccd antidepressiva

Besparingen basispakket vallen tegen maar wel verwarde mannen en ongewenste baby’s