in ,

Vanaf 2015 moeten bedrijven en gemeenten/burger opnieuw belasting betalen over het verbranden van afval

Vanaf 2015 moeten bedrijven en gemeenten opnieuw belasting betalen over het verbranden van afval. De afvalstoffenheffing gold tot dusver alleen voor het storten van reststoffen.

De afvalstoffenbelasting is in het begrotingsakkoord van vorig najaar opnieuw ingevoerd. De heffing moest  € 100 mln per jaar opbrengen. Dit levert volgens het echter niet voldoende op. Bovendien blijft de milieuwinst beperkt.

De staatssecretarissen Eric Wiebes van Financiën en Wilma Mansveld van willen daarom verbranding in afvalenergiecentrales opnieuw belasten. Dat is volgens de bewindslieden beter voor het milieu en het tarief blijft beperkt tot 13 euro per ton. Wiebes vindt de aanvullende maatregel eerlijker ten opzichte van bedrijven en gemeenten die werk maken van recycling. De verbrandingsheffing geldt alleen voor Nederlandse aanbieders. Buitenlandse bedrijven krijgen vrijstelling, omdat dit belastingtechnisch te ingewikkeld zou worden.

Lees verder via Duurzaam Bedrijfsleven.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bijna 10 procent meer huur in 2 jaar tijd

Handig zo’n EU regelgeving: Google maakt kritische artikelen onvindbaar