in ,

Veel Facebook-moderatoren kampen met posttraumatische stressstoornis

facebook 1543417965
Mediamodifier / Pixabay

De mensen die op Facebook berichten moeten beoordelen, zeggen onder meer te kampen met posttraumatische stressstoornissen (PTSS). Dat blijkt uit onderzoek van The Verge bij Cognizant, een Amerikaans bedrijf dat moderatiediensten aan Facebook levert. Drie moderatoren vertellen over “extreme werkomstandigheden”, zo meldt NU.nl.

Eind 2018 lag Facebook ook onder vuur vanwege slechte werkomstandigheden van moderatoren.

Werknemers zeiden toen onder druk te staan, omdat ze soms duizend berichten per dag moesten beoordelen. Het zou zo vermoeiend zijn dat veel mensen de baan slechts enkele maanden volhielden.

Omdat de werknemers vaak zeer heftige beelden te zien krijgen, worden ze volgens The Verge in veel gevallen gediagnosticeerd met PTSS en aanverwante aandoeningen. De werknemers moeten bijvoorbeeld geweld tegen dieren of kinderporno bekijken om de berichten te kunnen beoordelen.

De moderatoren van Facebook in Amerika zouden gemiddeld zo’n 28.800 dollar (zo’n 25.700 euro) per jaar verdienen. Ze krijgen per dag twee pauzes van een kwartier en een lunchpauze van een half uur. Ook kunnen ze negen minuten ‘wellness-tijd’ nemen, als ze overmand worden vanwege de emotionele tol die het werk eist.

In een verklaring laat Facebook weten er met partners aan te werken om de werknemers van bedrijven de juiste compensatie te bieden. “En als de omstandigheden erom vragen, zorgen wij ervoor dat het management actie onderneemt.”

Lees verder bij de bron: ggznieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
geheime dienst 1561012024

Voormalige chef Interpol geeft omkoping voor 1,9 miljoen euro toe

trump 1561016067

Hoppa! Donald Trump zet nieuw record: 25 miljoen dollar opgehaald in 1 dag voor 2020 verkiezingen