in

Veel meer politieagenten ontslagen om lekken en misbruiken gevoelige informatie

Het aantal agenten dat door de politie is ontslagen omdat zij gevoelige informatie misbruikten of lekten, is bijna verdubbeld in een paar jaar tijd. Volgens de Politiebond worden agenten steeds vaker benaderd door criminelen.

Uit gegevens die de onderzoeksredactie van RTL Nieuws na een verzoek (pdf) inzag, blijkt dat in de afgelopen twee jaar in totaal zestig agenten voorwaardelijk of onvoorwaardelijk zijn ontslagen voor het lekken of misbruiken van politie-informatie.

In de twee jaren daarvoor waren dat er nog 34.

De politie heeft geen eenduidige verklaring voor de forse stijging. De bereikbaarheid van informatie voor agenten is door technologische ontwikkelingen bijvoorbeeld flink vergroot.

Daarnaast zegt de politie de laatste jaren meer aandacht te hebben voor misbruik.”Wij denken dat sprake is van een combinatie. De laagdrempeligheid van informatie leidt wellicht tot meer misbruik, de extra aandacht tot meer meldingen en onderzoeken.”

Lees verder bij de bron: RTL Nieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

Rapporteren

2 Comments

Laat een reactie achter
  1. plichtsverzuim door dit orgaan is nog nooit zo hoog geweest. Burgers klagen hier erg vaak over. Aangiftes opnemn dat weigeren ze onder allerlei drogreden

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

Eindelijk! Kabinet grijpt in: belastingdienst komt onder toezicht

75% van de gecontroleerde ‘minderjarige’ asielzoekers blijkt meerderjarig te zijn