in

Veertien EU-landen zetten Russen uit

Veertien EU -lidstaten hebben maandag besloten Russische diplomaten uit hun land te zetten. Dat maakte EU-president Donald Tusk in Brussel bekend. Hij sloot niet uit dat nog meer Europese landen de komende dagen volgen met maatregelen als reactie op de gifaanslag in het Engelse Salisbury op een voormalig Russisch dubbelspion.

Groot-Brittannië wees eerder al 23 diplomaten uit, nu volgen ook Duitsland, Frankrijk, , en andere landen. De maatregelen zijn een reactie op de moordaanslag met een zenuwgas in Engeland op een Russische ex-spion, Sergej Skripal. Met het uitzetten van de diplomaten uiten de landen hun solidariteit met Groot-Brittannië in het conflict.

Nederland zet twee inlichtingenmedewerkers uit. Zowel Duitsland als Frankrijk zet vier Russische diplomaten uit. Tsjechië zegt drie Russische diplomaten de wacht aan. Letland heeft een Russische militaire attaché laten weten dat hij moet vertrekken en Litouwen zet drie diplomaten uit. Oekraïne stuurt dertien diplomaten terug naar Rusland.

Eerder op maandag riepen vier EU-landen de Russische ambassadeur in hun land op het matje over de kwestie. Het waren , Letland, Litouwen en . Deze Europese landen hebben alle vier een grens met Rusland. Op de Europese top van afgelopen week is afgesproken dat EU-landen als steun aan de Britten stappen tegen Rusland gaan ondernemen.

Rusland ontkent elke betrokkenheid bij de aanslag begin maart met een chemische stof die ooit in de toenmalige Sovjet-Unie is ontwikkeld. Moskou stelt dat de Britten die uit de wil stappen, de kwestie misbruiken om de de betrekkingen tussen de EU en Rusland te beschadigen.

Op een EU-top afgelopen week veroordeelden de 28 ,,in de scherpst mogelijke bewoordingen” de aanval met zenuwaanval. Ze besloten gecoördineerd maatregelen te treffen.

Lees ook eens verder bij de bron: Europa Nu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
STOP DE EU
3 jaren geleden

SCHANDALIG !!!!! WEG UIT DEZE CRIMINELE EU VAN BANKEN EN ELITE DIE WANHOPIG PROBEREN WWIII TE BEGINNEN OMDAT ZE AAN ALLE KANTEN WORDEN AANGEPAKT !!! DE EU IS NIETS MINDER DAN NAZI STAAT II

BEKIJK DEZE ONDERSTAANDE LINK EENS EN VERGELIJK DAT EENS MET DE UITSPRAKEN VAN “ONZE” EU LEIDERS:
http://beforeitsnews.com/alternative/2018/03/putin-the-documentary-sure-to-change-everything-you-thought-you-knew-about-russias-president-3603683.html

Gerd
3 jaren geleden

Die landen zijn de kontkruipers van de meest misdadige democratie, Nog erger de VS is een fascistoïde staat – waar de zionist de baas is

Sem
3 jaren geleden

De Familie Stoltenberg uitschakelen,
,
Stoltenberg : Die wil art.5 NAVO verdrag er op loslaten
Deze Stoltenberg is een gevaarlijke idioot [psychopaat]- die moet je met gas bestrijden. Eenzefde Gek zit ook in NL De Hoop Scheffer

Daan
3 jaren geleden

Zoek maar op – wie hier veranwoordelijk voor is.
De naam kwam ook al voor in november 2013.
Viktoria Nuland, woonachtig in de VS.

zij
Antwoord aan  Daan
3 jaren geleden

vergeten te vergassen- is van dezelfde DNA

Wij
3 jaren geleden

Er is nog geen spaan van bewijs tegen de Russen.
De VS en z’n Eu maatje willen zo graag 10- talle miljoenen doden middels een oorlog met Rusland. Met de MH17 was ook geen juridisch bewijs te vindeb . Men wil, o zo graag artikel. 5 NATO verdrag in stelling brengen de Westerse oorlogs Ratten.

Reeks nieuwe plannen moet lucht schoner maken

ECB: miljarden aan fouten bij leningen banken