in , , ,

Venezuela; Eten in ruil voor je stem: als technologie in verkeerde handen valt

8639310034 083db1cd26 Nicolas Maduro

Een Venezolaan is het voorbije jaar gemiddeld 11 kilo vermagerd door gebrek aan eten. Bijna 90% van de inwoners van het land leeft nu in armoede. Dat blijkt uit een studie van 3 lokale universiteiten.

Tijd dus om deze mensen op regelmatige tijdstippen van een doos met voedingswaren te voorzien, vonden de handlangers van Nicolas Maduro. Maar die doos wordt je enkel overhandigd wanneer je een identiteitskaart (Carnet de la Patria) kan voorleggen waarmee je kan je bewijzen dat je tijdens de laatste verkiezingen voor de juiste partij hebt gestemd. De Partido Socialista Unido de Venezuela uiteraard.

In dit Midden-Amerikaanse land is president Maduro er in geslaagd om dankzij een door ZTE ontwikkelde technologie eten in te zetten als repressiemiddel.

Eind 2016 voerde de regering Maduro een nieuwe identiteitskaart in die alle details verschaft over haar houder. Wat zijn of haar socio-economische status is, of hij of zij recht heeft op sociale bijstand en of werd deelgenomen aan de verkiezingen. Ondertussen is zowat de helft van de bevolking in het bezit van zo’n Carnet de la Patria.

de les van Venezuela leert hoe technologie de repressie in een land enkel vergroot wanneer ze in foute handen valt. Wie zijn privé-gegevens aan de overheid (of bedrijven) overmaakt, geeft zijn lot dus altijd in handen van mensen wiens plannen hij onmogelijk kan controleren.

Alles bij de bron; Express

Lees ook eens verder bij de bron: Venezuela; Eten in ruil voor je stem: als technologie in verkeerde handen valt

Photo by Joka Madruga cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
4269845842 2cc1b5ef62 cash gone

Meeste Zweden tegen volledig cashloze samenleving

sleepwet logo

Kritiek op aangekondigde aanpassingen sleepwet door regering