in

Verband tussen gebruik slaapmiddelen en dementie

Langdurig gebruik van kalmeer- en slaapmiddelen houdt verband met de van Alzheimer, zo blijkt uit een Frans-Canadees onderzoek. Het gaat dan met name om de frequent voorgeschreven benzodiazepines, zoals diazepam (Valium), oxazepam (Seresta) en lorazepam (Temesta).

Als ouderen in de afgelopen 5 jaar gedurende 3 maanden of langer benzodiazepines gebruikten hadden ze een verhoogd risico (tot 51%) op dementie. De kans om dementie te krijgen was nog groter als mensen de benzodiazepines langer dan 6 maanden gebruikten of als ze langwerkende varianten ervan gebruikten.

Het valt niet uit te sluiten dat de en slaapstoornissen waarvoor ouderen benzodiazepines voorgeschreven kregen vroege tekenen van dementie waren. Gemiddeld genomen zijn er al vroege tekenen 14 tot 17 jaar voordat de diagnose gesteld wordt.

via Wel.nl.

Foto via Thirteen Of Clubs


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

PvdA wil een comeback maken: banken voortaan verantwoordelijk bij fraude met geld van klanten

Sterkte: ‘Digibeet’ Oettinger moet Europa’s digitale economie redden