Verbod op komst voor brommers en scooters op benzine

De Tweede Kamer heeft een motie van ChristenUnie en GroenLinks aangenomen waarin een verbod op benzine brommers en scooters wordt aangekondigd.

Als reden geven de partijen dat benzinescooters vervuilender zijn dan auto’s en dat met name fietsers en voetgangers dagelijks met de schadelijke uitstoot worden geconfronteerd.

In de motie wordt gesproken over een verbod op alle benzine brommers, waar ook de benzine scooters onder vallen. In een eerste reactie spreekt Milieudefensie van een ‘historische motie’. “Voor het eerst staat zwart op wit dat benzinescooters verboden gaan worden.

Dat is goed nieuws voor de luchtkwaliteit en dus voor onze gezondheid”, aldus Anne Knol, campagneleider Mobiliteit van Milieudefensie.

Ergernis

De organisatie strijdt al jaren voor een verbod op de scooter. Anne Knol: “De scooter is een grote bron van ergernis voor veel medeweggebruikers en de stoffen die uit de uitlaat komen zijn zeer ongezond.” Uit een onderzoek van vorig jaar door I&O Research in opdracht van Milieudefensie bleek al dat zeventig procent van de stadsbewoners een verbod wil op de meest vervuilende scooter

Uitstootvrije auto’s

Eerder dit jaar werd een motie aangenomen waarin werd geregeld dat vanaf 2025 alleen nog uitstootvrije auto’s verkocht mogen worden. Wanneer de benzinescooters verboden worden is nog niet bekend. “Wij kunnen in ieder geval niet wachten”, aldus Anne Knol.

Lees verder via de Bron: duurzaamnieuws.nl

Hoeveel sterren geef jij aan dit stuk?
[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]

Wil jij bijdragen in de kosten die de website met zich meebrengt?
Dat kan via
iDeal of via PayPal!

Tikkie € 5Tikkie € 10, Tikkie € 25, Tikkie € 50

Heeft dit stuk toegevoegde waarde? Deel en vertel het verder!!

Reageer mee...

7 reacties op “Verbod op komst voor brommers en scooters op benzine”

 1. Frans schreef:

  Dan moet u ook meer voor uw – “Eten aan huis”- betalen
  Zo kost een Pizza dadelijk 30 Euro

 2. alex ossel schreef:

  Ramp voor het milieu. honderdduizenden goed functionerende voertuigen worden afgedankt. Zelfs met recycling gaat het veel energie en grondstoffen kosten om ze te vervangen. Terwijl een reëel alternatief er nog niet is. Ook haalt men vervuiling en ergernissen door elkaar. De vervuiling wordt minder (althans, het verplaatst zich naar de energiecentrale), maar de ergernissen blijven hetzelfde (zelfde jonge bestuurders), alleen dan elektrisch. Een scooter (4 takt) is lang niet zo vervuilend als in de test blijkt, wat vooral een negatieve invloed heeft op de vervuiling zijn de achterlijke begrenzers. Men zou ook gewoon milieu-eisen aan de uitstoot kunnen stellen, en de begrenzers er af kunnen halen voor een schonere verbranding. Een scooter zonder begrenzers loopt 1 op 60! Dat is pas goed voor het milieu. Bovendien is er minder enrgie en grondstoffen nodig voor de productie en het onderhoud van een scooter, terwijl in een auto ook meestal maar 1 persoon zit (in de vervuilende files).

  Echt oogkleppen politiek. De werkelijkheid is veel genuanceerder dan dat ene onderzoek, of die ene gefrustreerde milie-defensie politicus.

 3. Martin K. schreef:

  Wat een leugens! Als iedereen op een 4T scooter of brommer gaat rijden, zal het milieu veel schoner worden.

  Immers gebruikt een 4T scooter 4 maal minder benzine als een auto en is de verbranding net zo schoon als die van een automotor, mits de “niet gelogen cijfers” worden genomen, of is het VW schandaal al vergeten!

  Eigenlijk zouden alle auto’s moeten worden verboden, als de echte cijfers worden gebruikt ,ipv de door de fabrikant uit de duim gezogen cijfers (Niet alleen VW heeft gelogen, maar bijna alle auto fabrikanten)!

  U moet onderscheid maken tussen twee type scooters en brommers ,namelijk 2T en 4T.
  De vervuiling wordt door de 2T tweewielers veroorzaakt, niet door de 4T.

  Een 4T scooter is veel schoner als welke auto dan ook, dat is de waarheid!

 4. WANEER GAAT HET VERBOD IN EN KAN IK MIJN SCOOTER DAN ERGENS INLEVEREn en er een bedrag voor terug krijgen .als compensatie .regeling.

 5. rborgers schreef:

  met z<allen naar het maliveld gaan in den haag

 6. ruud schreef:

  Rij als automobilist maar eens een tijdje achter zo’n tweetakt brommer of scooter je vergaat van de stank en je kan ze niet of nauwelijks passeren op de rijbaan vanwege te weinig ruimte dus gevaar voor de scooterrijder c.q. het risico van een bekeuring omdat je bij inhalen dan harder moet gaan rijden dan 50 en dat is ook weer niet de bedoeling

 7. Mark schreef:

  Een algeheel verbod op benzine brommers moet er zo snel mogelijk komen. Als fietser word je vergast op straat, hier moet een einde aan komen. Er zijn genoeg alternatieven, de ebike, elektrische brommer. De brommer is gewoon een onnodige vervuiler totaal overbodig in deze tijd zo snel mogelijk weg ermee.

Reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close