in ,

Verbod op komst voor brommers en scooters op benzine

De heeft een motie van en GroenLinks aangenomen waarin een verbod op benzine brommers en scooters wordt aangekondigd.

Als reden geven de partijen dat benzinescooters vervuilender zijn dan auto's en dat met name fietsers en voetgangers dagelijks met de schadelijke uitstoot worden geconfronteerd.

In de motie wordt gesproken over een verbod op alle benzine brommers, waar ook de benzine scooters onder vallen. In een eerste reactie spreekt van een ‘historische motie'. “Voor het eerst staat zwart op wit dat benzinescooters verboden gaan worden.

Dat is goed nieuws voor de luchtkwaliteit en dus voor onze gezondheid”, aldus Anne Knol, campagneleider Mobiliteit van Milieudefensie.

Ergernis

De organisatie strijdt al jaren voor een verbod op de scooter. Anne Knol: “De scooter is een grote bron van ergernis voor veel medeweggebruikers en de stoffen die uit de uitlaat komen zijn zeer ongezond.” Uit een onderzoek van vorig jaar door I&O Research in opdracht van Milieudefensie bleek al dat zeventig procent van de stadsbewoners een verbod wil op de meest vervuilende scooter

Uitstootvrije auto's

Eerder dit jaar werd een motie aangenomen waarin werd geregeld dat vanaf 2025 alleen nog uitstootvrije auto's verkocht mogen worden. Wanneer de benzinescooters verboden worden is nog niet bekend. “Wij kunnen in ieder geval niet wachten”, aldus Anne Knol.

Lees verder via de Bron: duurzaamnieuws.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Hoera, feest! De 25e verjaardag van de Europese Unie wordt groots gevierd in Maastricht

Toch nog even snel een afscheidscadeautje van Obomba?