in , ,

Verbroken beloftes: Rutte 3 gaat belastingen nu al verhogen, te beginnen met de BTW

We hebben nog steeds geen nieuwe regering en toch blijft “3” de burgers beroven!

Verbroken beloftes: Rutte 3 gaat belastingen verhogen, te beginnen met de BTW

VVD en CDA vinden het blijkbaar een prima idee om de belastingbetaler nog meer uit te knijpen.

Als Nederland érgens behoefte aan heeft dan is het aan belastingverlagingen. De groeit de laatste tijd, beweert de politiek, maar de gemiddelde Nederlander heeft daar helemaal niets aan. Die ziet namelijk nog geen enkele euro naar zich toe komen. Geen enkele. Sterker nog, de kosten voor Jan met de Pet zijn alleen maar toegenomen, en dat komt eerst en vooral doordat de kabinetten Rutte I en II de belastingen — met name de BTW — stelselmatig verhoogd hebben.
Nou, blijkbaar is de Haagse kliek nog lang niet klaar met belastingverhogingen. Volgens De Telegraaf hebben VVD, CDA, D66 en namelijk met elkaar afgesproken om de belastingen nog verder te verhogen, te beginnen met — jawel! — de BTW:

Verhoging van het lage btw-tarief is in beeld bij de partijen die onderhandelen over een nieuw kabinet. Dicht bij de formatietafel valt te horen dat er serieus over wordt gedacht de prijzen omhoog te laten gaan en zo binnen te harken om bijvoorbeeld verlaging van de inkomstenbelasting te kunnen betalen.

Oh ja, natuurlijk. Je verlaagt de inkomstenbelasting, maar vervolgens haal je dat geld — plus een beetje extra, natuurlijk — weer terug door de BTW te verhogen. Met andere woorden, niemand heeft ook maar IETS aan die belastingverlaging van de inkomstenbelasting. Het is een farce. Een mythe. Een sprookje. Je denkt dat je elke maand meer overhoudt, maar feitelijk kun je net zoveel — of weinig! — met je geld als voor de ‘belastingverlaging’ omdat allerlei producten duurder zijn geworden.

Natuurlijk is het meest trieste hieraan dat niemand hiervoor gestemd heeft. VVD en CDA beloofden belastingverlagingen. De VVD werd de eerste partij van het land, het CDA de derde. Maar die beloften worden nu dus aan de kant geschoven omdat er zaken gedaan ‘moeten’ worden met D66 en ChristenUnie.

Welkom bij de wondere wereld van het partijkartel waar beloftes geen beloftes zijn, maar ‘mogelijkheden.’

http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/09/verbroken-beloftes-rutte-3-gaat-belastingen-verhogen-te-beginnen-met-de-btw/

Lees ook: “De Nederlandse kiezer heeft helemaal geen trek in een kabinet van VVD, CDA, D66 en de ChristenUnie.”

NOS blijkt dat de op handen zijnde coalitie van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie bepaald niet op veel enthousiasme kan rekenen vanuit de kiezer. Slechts een kwart van alle kiezers is positief over die regering. 75% is dat dus NIET!

Tegelijk met het groeiende afgrijzen over de coalitie die nu in elkaar wordt gezet hebben Nederlanders het helemaal gehad met de formatie. Die duurt “te lang.” Ook dit ondermijnt het vertrouwen in de politiek in het algemeen, en natuurlijk in de coalitie in het bijzonder. Als je zo langzaam progressie boekt, concludeert de kiezer, is er blijkbaar iets mis.

http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/09/nu-al-het-meest-impopulaire-kabinet-ooit-maar-25-is-positief-over-rutte-iii/

Lees ook eens verder bij de Bron: eunmask


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De Miljoenennota is een farce!

Prioriteiten 2018: Meer gegevens verzamelen en uitwisselen