in ,

Verenigde Staten moet in 2018 $1,33 biljoen extra lenen

no money 2070384 1280

De ‘Treasury’ oftewel het Amerikaanse Ministerie van Financiën maakt bekend dat er 56 miljard dollar méér geleend moet worden om de immer stijgende overheidsuitgaven te bekostigen. Dit bedrag komt dan bovenop de 273 miljard die tevoren gecaluleerd was voor het kwartaal juli-september 2018. Voor heel 2018 wordt geschat dat er $1,33 biljoen bijkomend geleend zal moeten worden. 1330 miljard dollar dus. Geen mens die zich zulke immense bedragen kan voorstellen. Laat staan er als politicus verantwoord mee omgaan.

Amerikaanse schuld nu 21 biljoen dollar

De Amerikaanse overheid geeft veel meer uit dan ze binnenkrijgt aan belastingen en andere inkomsten en dit al sinds mensenheugenis. Het tempo van de uitgaven is haast niet bij te benen, zo snel moeten er nieuwe dollars bijgecreëerd worden in de vorm van nieuwe leningen (=obligaties) uitschrijven. Het is immers O.P.M. oftewel Other People’s Money.

Dat heet dan ‘living on borrowed time’: nu uitgeven wat ze niet hebben. En komende generaties opzadelen met de schulden en afbetalingen. Wat ooit moet en zal exploderen in het eigen gezicht, de eigen samenleving en waarschijnlijk de hele wereld. De met de seconde groeiende nationale, Amerikaanse schuld bereikte in maart van 2018 zo’n 20,8 biljoen, maar noteert inmiddels een slordige 21.000 miljard dollars and counting…

Teveel schulden, te weinig spaargeld

Nog geen jaar geleden waarschuwde het Internationaal Monetair Fonds (IMF) de Nederlanders reeds voor een te hoge schuldenratio. We hebben als één van de ontwikkelde landen weinig geleerd op het gebied van lenen en schulden maken sinds de Kredietcrisis van 2008, aldus het IMF. Waar deze categorie toen gemiddeld 52 procent schulden had gemeten tegenover het Bruto Nationaal Product (BNP), was dit in de herfst van 2017 al opgelopen tot 63 procent.

Met andere woorden: we leenden en lenen nog méér in plaats van lessen te trekken uit vorige crises. Dat wordt des te prangender wanneer we ook nog eens te ‘weinig vrij beschikbaar spaargeld’ achter de hand hebben. Het idee is dus ook om méér te sparen en minder te lenen, want anders ligt een nieuwe kredietcrisis op de loer.

Lees ook eens verder bij de bron: Biflatie.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
4824772153 1dfab9e628 conspiracy

Geen vrijheid van meningsuiting voor ‘complotdenkers’

176163285 7ec4752787 El Tawheed

Jihadisten Islamitische Staat welkom in Amsterdamse moskee