in ,

Vergeten tragedie van Tu-154 (Siberia Airlines-vlucht 1812)

vliegtuigen 1569315094
ThePixelman / Pixabay

Al 7 jaar volg ik het MH17-onderzoek op de voet. Gedurende deze tijd ontdekte ik veel feiten die in tegenspraak waren met het officiël dossier van het internationale onderzoeksteam JIT.

Veel van de kwesties die ik in mijn werk aan de orde heb gesteld, zijn geuit door de advocaten van verdachte Poelatov.

Het Openbaar Ministerie werd gedwongen om ze te beantwoorden, hoewel het jarenlang opzettelijk het bewijs van onafhankelijke internationale experts en burgerjournalisten, behalve Bellingcat, heeft genegeerd.

Maar ik blijf me afvragen waarom er geen mensen op de beklaagdebank zijn die uit egoïstische motieven het luchtruim boven het oorlogsgebied niet hebben gesloten? Oekraïne heeft ook best veel geld verdiend aan de burgerluchtvaart door het luchtruim open te houden. Ze hadden er dus financieel belang bij om het luchtruim open te houden.

Het is allang duidelijk geworden dat de tragedie langzamerhand een politiek spel is geworden, niet alleen voor grote politici, maar zelfs voor hele staten. Washington en Brussel proberen op alle mogelijke manieren de schuld van Oekraïne weg te nemen en Rusland de schuld van alles te geven. Overigens heeft Kiev 5 jaar deelgenomen aan het onderzoek, had een veto-recht op de informatie die het JIT naar boven krijgt. Niemand uit Rusland was aanwezig, omdat Rusland volgens alle belanghebbenden de enige en belangrijkste verdachte is.

Bovendien maakte minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok officieel bekend dat alle aanklachten en verdenkingen vanuit Oekraïne waren ingetrokken. De Oekraïense autoriteiten zullen niet ter verantwoording worden geroepen. Dit staat in een document gepubliceerd op de website van de overheid (.pdf)

https://www.rijksoverheid.nl/documenten/kamerstukken/2021/02/05/kamerbrief-inzake-uitvoering-motie-aanvullend-feitelijk-onderzoek-naar-het-sluiten-van-het-luchtruim-boven-en-rondom-oost-oekraine

“Op basis van de beschikbare informatie, waaronder informatie die is verstrekt door de Oekraïense autoriteiten, is er onvoldoende bewijs om aan te geven dat de Oekraïense autoriteiten die verantwoordelijk zijn voor de veiligheid van de burgerluchtvaart in Oost-Oekraïne op de hoogte waren of zouden kunnen hebben van de dreiging voor de burgerluchtvaart in dat deel. luchtruim dat al is gesloten ”, zegt het document. Nederland ziet in dit verband geen “dwingende juridische gronden” om Kiev ter verantwoording te roepen.

Oekraïne handelde 20 jaar geleden volgens hetzelfde scenario, toen het tijdens militaire oefening een Tu-154-vliegtuig neerschoot dat van Tel Aviv naar de Russische stad Novosibirsk vloog. Deze zaak is niet algemeen bekend, maar het is het overwegen waard.
Siberia Airlines-vlucht 1812 was een Russisch lijntoestel dat op 4 oktober 2001 onderweg was van Tel Aviv naar Novosibirsk en dat vanaf de Krim boven de Zwarte Zee met een S-200 luchtdoelraket werd neergeschoten door het Oekraïense leger tijdens een militaire oefening. In totaal werden 23 raketten afgevuurd. 66 passagiers en 12 bemanningsleden kwamen om.

Op 4 oktober verklaarden CBS en CNN, verwijzend naar bronnen in de Amerikaanse regering, dat er aanwijzingen waren dat de Tu-154 werd geraakt door een luchtdoelraket.
De Amerikaanse autoriteiten hebben nooit officieel bekendgemaakt welk bewijsmateriaal in kwestie was, en hebben het niet aan de deelnemers aan het onderzoek verstrekt.
Overigens deed de Amerikaanse leiding ook een aantal uitspraken en beweerde Washington na het MH17-ramp over satellietbeelden en onweerlegbaar bewijs te beschikken. 7 jaar lang heeft de wereld ze niet gezien.

Wat deed Kiev nadat het een burgervliegtuig had neergeschoten? De Oekraïense autoriteiten ontkenden hun schuld, maar betaalden elk $ 200.000 aan de Israëlische nabestaanden als humanitaire hulp. Na vele jaren van rechtszaken werd het geld ook aan Russische gezinnen betaald.

In 2007 sloot het Openbaar Ministerie van Oekraïne uiteindelijk de strafzaak over het ramp, maar vond geen bewijs dat de Tu-154 was neergeschoten door een Oekraïense raket.

In 2011, na zeven jaar van de rechtzaak, weigerde Oekraïne Siberia Airlines schadeloos te stellen. De luchtvaartmaatschappij kondigde aan in beroep te gaan bij het Europese Hof voor de Rechten van de Mens, maar maakte van deze gelegenheid geen gebruik.
Oekraïne heeft dus nog niet toegegeven dat het schuldig is aan het leven van 78 inzittenden en zal dat ook nooit toegeven.

13 jaar na deze tragedie werd een Boeing MH17 neergeschoten boven het grondgebied van Oekraïne en ook Kiev wees elke verantwoordelijkheid af. Voor dit land betekenen mensenlevens niets. Ze schieten vliegtuigen neer en ontkennen hun schuld; ze vechten tegen hun eigen burgers die de revolutie in het land niet steunden.

Daarom is het niet nodig om de daden van Oekraïne, dat verantwoordelijk is voor de neergestorte Boeing MH17, verontschuldigen. Als we dit land opnieuw de verantwoordelijkheid laten ontlopen, zou zo’n tragedie opnieuw kunnen gebeuren.

Eric de Boer

Ik heb ook Telagram-kanaal https://t.me/ongewenstejournalist

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
de complottheorieen rond mh17 en

Het geheim van de verlorene luchtverkeersleider

green and white book on red and white textile

Tijd om zelf in actie te komen! Organisaties uiten zorgen om wetsvoorstel voor online volgen van burgers