in

Verhogen zorgpremie en eigen risico ‘een ramp’

Zieke mensen met lage inkomens worden het hardst geraakt.

In Dagblad De Limburger slaat de zorgsector alarm. Patiëntenfederatie NPCF spreekt over ‘dramatisch hoge zorgkosten'. CZ vindt dat ‘de grens is bereikt' en vreest voor de solidariteit tussen gezonden en zieken. Huisartsen verwachten dat nog meer patiënten zullen afzien van behandelingen.

Directeur Wilna Wind van NPCF: ‘Gezinnen met een klein inkomen en een echtpaar met een klein betalen straks 750 euro per jaar aan eigen risico, naast de maandelijkse van ruim 100 euro per persoon.'

Tegelijk met de verhoging van de zorgpremie en het eigen risico worden regelingen ter compensatie afgeschaft en tegemoetkomingen voor chronisch zieken en gehandicapten stopgezet. Wind: ‘een ramp voor mensen die veel nodig hebben waar vaak een eigen bijdrage voor moet worden betaald.'

Explosie aantal betalingsregelingen

Woordvoerster Els Potma van zorgverzekeraar CZ vreest voor de solidariteit tussen gezonden en zieken. De verhoging van het eigen risico met 70 procent sinds 2012 heeft een explosieve stijging van het aantal betalingsregelingen veroorzaakt. Het aantal regelingen loopt dit jaar op naar een miljoen.

via Verhogen zorgpremie en eigen risico ‘een ramp'

PS: stukje damage control van CZ staat erin…. en plaatje is ditzo de goedkoopste en is van de consumentenbond zelf…

Foto via Arne Hulstein


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Witwasser was directeur van betaalservice waar CJIB en Staatsloterij klant zijn

Fairtrade (Max Havelaar) bananen door illegalen geplukt