in , ,

Verkiezingen, exit poll zegt VVD en CDA grootste! Briljant of oliedom?

4373460239 c775d5279f stemvee e1426756214919

De cijfers zijn nog niet officieel maar 4 jaar geleden was de opkomst 56 procent, nu staat dit percentage voorlopig op slechts 47,2 procent wat aangeeft dat de “gehele” bevolking door heeft dat stemmen zinloos is. Het dumpen van je stembiljet in een kliko/afvalbak geeft het symbolisch al aan…..

Nu de stembussen zijn gesloten en het tellen in volle gang is hadden we nog slechts de exit poll om naar uit te kijken en wat schetst onze verbazing? VVD en CDA lijken de grootste te worden(Hoewel de Televaag daar weer anders over denkt). Dit gegeven gonst nu over de sociale media en wat me het meest opvalt zijn de opmerkingen dat de kiezer wederom niets heeft geleerd. Daar ben ik het niet mee eens. Volgens mij heeft de kiezer juist wel veel geleerd en heel goed dit artikel gelezen in Elsevier.

Het lijkt er op in mijn beleving dat de kiezer na het fiasco in 2012 nu wel heeft geleerd echt strategisch te stemmen, want laten we wel wezen de enige invloed waarvoor hier vandaag is gestemd is de zetelverdeling in de eerste kamer en dat kon wel eens goed uitpakken zo(Lees desastreus voor het zittende kabinet Rutte II). Immers, is het de CDA die tot dusver resoluut alle akkoordjes en  samenwerking in tegenstelling tot D66 en de rest van de gedoogpartijen van de hand wees en hier ook de nadruk op heeft gelegd tijdens de campagne voor deze verkiezingen. Een stem op het CDA is dan ook een stem tegen het huidige kabinet en dat heeft de kiezer goed gezien. Sterker nog, het was de enige optie om nog enige hoop te koesteren de huidige plucheplakkers naar huis te sturen en echte tweede kamer verkiezingen te krijgen.

In tegenstelling tot het heersende gevoel op de sociale media zoals hierboven geschetst ben ik best tevreden over het resultaat mocht de exit poll werkelijkheid worden. Een gedecimeerde PvdA, nog meer als verwacht, een redelijke grote SP en PVV nog boven die PvdA en D66 veruit in mijn beleving de meest gevaarlijke partij die veel minder winst kreeg dan verwacht(Sorry bilderbergers, de propaganda heeft niet gewerkt )

Wat we hier duidelijk zien is dat het volk heeft gesproken en degenen die geen steun gaven en geven heeft beloond. Dat is pas echt strategisch stemmen en zeer effectief.  Echter zou dit slechts stap 1 zijn want of de kiezer echt door pakt weten we pas als het kabinet valt en “op moet Rutten”, zodat we opnieuw naar de stembus mogen voor de echte verkiezingen. Dan willen we uiteraard het CDA niet aan het roer zien de verbodspartij bij uitstek, maar als wapen tegen Rutte II zijn ze meer dan geschikt.

Ik ben dan ook voorzichtig positief over deze uitslag en hoop dat ook de volgende verkiezingen een positief resultaat gaan hebben. Het zou betekenen dat het niveau van de kiezer het niveau van stemvee eindelijk is ontstegen en het politieke spel begint te begrijpen en dat beste mensen is wat we nodig hebben om uit de schijt te komen, het tuig verslaan in hun eigen arena en middels hun eigen spel: De politiek.

Lees verder via UrubiN.

Photo by marcoderksen cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
b61273f7e5601f1d 640 boek

Rechter oordeelt: Verboden dagboek Vaatstra moet vernietigd worden

2926223869 b1f45ec047 economic meltdown e1426756900573

Er komt een economisch bloedbad aan let maar op!