in , , , ,

Verkiezingstijd! Zorgpremie stijgt iets minder: 3,50 euro p/m, maar dit is 6x de inflatie!

De basispremie voor de zorgverzekering zal volgend jaar nauwelijks stijgen. Met een toename van ongeveer 3,5 euro zal de op 103 euro per maand uitkomen.

De stijging zou worden beperkt door maatregelen die minister Edith Schippers eerder nam. Daardoor is sinds haar aantreden 12 miljard euro minder uitgegeven dan geraamd(?!).

Raming

Wel dient hierbij opgemerkt te worden dat het de zorgpremie een raming is. Verzekeraars bepalen later hun eigen, precieze tarieven.

Zorgtoeslag

De huidige zorgpremie is te vergelijken met die van een aantal jaren geleden. Maar voor bijna hetzelfde bedrag wordt meer geleverd. Er worden onder meer nieuwe kankermedicijnen vergoed.

Wie er recht op heeft, krijgt ook een iets hogere zorgtoeslag. Het gaat om ongeveer 2 euro per maand.

Dinsdag werd bekend dat het eigen risico in de zorg voor volgend jaar gelijk blijft, namelijk 385 euro.

Lees verder via de Bron: Telegraaf.nl

Dat had je gedacht! 

‘Zorgpremie valt hoger uit dan voorspiegelt’

Het klinkt zo mooi: volgens het kabinet hoeven we volgend jaar amper meer te betalen voor onze zorgpremie: 3,50 euro extra per maand. Maar zorgverzekeraars zeggen tegen RTL Nieuws dat ze die belofte niet kunnen waarmaken.

Het kabinet gaat er in de uitgelekte prinsjesdagstukken vanuit dat we volgend jaar gemiddeld maandelijks 103,41 euro moeten betalen voor onze basisverzekering. Dit jaar is dat nog 99,91 euro. Een stijging dus van 3,50 per maand.

Maar minister Schippers van Volksgezondheid gaat niet over de hoogte van de premie. Dat bepalen de zorgverzekeraars. En meerdere verzekeraars zeggen tegen RTL Nieuws dat dit een nogal optimistische inschatting is van het kabinet.

Lees verder via de Bron: RTL Nieuws

Zo dat was snel!


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bingo, COA maakt €23 miljoen winst op asielzoekers

OESO: Red de Nederlandse economie met nog veel méér immigranten