Verkiezingstijd! Zorgpremie stijgt iets minder: 3,50 euro p/m, maar dit is 6x de inflatie!

De basispremie voor de zorgverzekering zal volgend jaar nauwelijks stijgen. Met een toename van ongeveer 3,5 euro zal de premie op 103 euro per maand uitkomen.

De stijging zou worden beperkt door maatregelen die minister Edith Schippers eerder nam. Daardoor is sinds haar aantreden 12 miljard euro minder uitgegeven dan geraamd(?!).

Raming

Wel dient hierbij opgemerkt te worden dat het de zorgpremie een raming is. Verzekeraars bepalen later hun eigen, precieze tarieven.

Zorgtoeslag

De huidige zorgpremie is te vergelijken met die van een aantal jaren geleden. Maar voor bijna hetzelfde bedrag wordt meer zorg geleverd. Er worden onder meer nieuwe kankermedicijnen vergoed.

Wie er recht op heeft, krijgt ook een iets hogere zorgtoeslag. Het gaat om ongeveer 2 euro per maand.

Dinsdag werd bekend dat het eigen risico in de zorg voor volgend jaar gelijk blijft, namelijk 385 euro.

Lees verder via de Bron: Telegraaf.nl

Dat had je gedacht! 

‘Zorgpremie valt hoger uit dan kabinet voorspiegelt’

Het klinkt zo mooi: volgens het kabinet hoeven we volgend jaar amper meer te betalen voor onze zorgpremie: 3,50 euro extra per maand. Maar zorgverzekeraars zeggen tegen RTL Nieuws dat ze die belofte niet kunnen waarmaken.

Het kabinet gaat er in de uitgelekte prinsjesdagstukken vanuit dat we volgend jaar gemiddeld maandelijks 103,41 euro moeten betalen voor onze basisverzekering. Dit jaar is dat nog 99,91 euro. Een stijging dus van 3,50 per maand.

Maar minister Schippers van Volksgezondheid gaat niet over de hoogte van de premie. Dat bepalen de zorgverzekeraars. En meerdere verzekeraars zeggen tegen RTL Nieuws dat dit een nogal optimistische inschatting is van het kabinet.

Lees verder via de Bron: RTL Nieuws

Zo dat was snel!

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. wally de stoker schreef:

    loze beloftes in de verkiezings tijd zo gauw als ze weer aan de bak zijn weten ze nergens meer van
    het wordt hoogtijd dat het nationaal zorgfonds er komt maar dat zal oorlog worden tussen de burgers en de graaiers uit den haag incl verzekeraars die hun vette kluif niet meer uit handen geven

Geef jouw mening

Close
%d bloggers liken dit: