in ,

Verontrustend: slimme camera weet wie je bent, hoe je je voelt en wat je wil kopen

Vlaamse uitvinding baart privacy-experts grote zorgenCamera’s die in één oogopslag je leeftijd, het geslacht én de gemoedstoestand scannen: binnenkort hangen ze in winkels om klanten te kunnen bespelen met gepersonaliseerde reclames. Privacy-experts zijn 100% tegen: “Dit mag niet.”

Het warm hebben Stijn Brepoels (23) en Nick Koopmans (26) uit Bilzen met hun start-up Breko niet uitgevonden, maar door de recentste softwaretechnieken voor gezichtsherkenning en bewegingsdetectie te koppelen aan beveiligingscamera’s en slimme databanken hebben de twee Limburgers een systeem ontwikkeld dat de commerciële wereld heel wat interessante opties biedt. Sinds gisteravond hangen de eerste ’s in een Limburgse cocktailbar, als testcase.

Lees verder via: PrivacyNieuws

Niet alleen online, ook offline is je privacy straks ver te zoeken. Momenteel is een start-up bezig met het testen van camera’s die je leeftijd, geslacht en gemoedstoestand scannen om zo tot gepersonaliseerde reclames te komen. Binnenkort moeten ze in de winkels komen te hangen. Dat meldt Vlaamse krant Het Laatste Nieuws.

Door de recentste softwaretechnieken voor gezichtsherkenning en bewegingsdetectie te koppelen aan beveiligingscamera’s en slimme databanken hebben de Belgische Stijn Brepoels en Nick Koopmans een systeem ontwikkeld dat erg interessant kan zijn voor winkels.

Stijn Brepoels: “Met een grote nauwkeurigheid laten we onze camera’s mensen scannen op leeftijd, geslacht én emoties. Door een analyse te maken van hoe iemand precies kijkt, met grote of kleine ogen, de zenuwachtigheid waarmee pupillen rondschieten, de stand van de wenkbrauwen en de mondhoeken kunnen we basisemoties zoals tevredenheid, verdriet, , en blijdschap detecteren.”

Lees verder via: wel.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

‘Geheim overleg VS en EU in Londen over snelle afschaffing contant geld’

Googles datastofzuiger biedt steeds meer ‘briljant griezelige’ trucjes