in

Verpesten van Vierdaagse door verontwaardigde klimaatdrammers voorkomen

Turbokneusjes van klimaatactiegroep , die eerder dit jaar in Den Haag liepen te janken over vervuiling (en hun eigen zooi niet opruimden), zijn vandaag door de de Nijmeegse Vierdaagse uitgeknikkerd.

Hoewel de organisatie achter de Nijmeegse Vierdaagse volstrekt duidelijk is over dat het verboden is om politieke uitingen op het parcours te doen, kwam die boodschap niet helemaal binnen bij de klimaatdrammers van Extinction Rebellion. Compleet verontwaardigd dat de politie ze, na enkele honderden meters, van het parcours trapte, reageerden ze als volgt:

“Reclame mag wel, maar demonstreren voor de klimaatcrisis niet.”

Eindelijk landde de boodschap! Want inderdaad, demonstreren is een politieke uiting en reclame niet! Hebben ze toch nog wat geleerd vandaag. Daarmee is dit één van de productievere dagen uit hun bestaan geworden, valt er toch nog wat te vieren.

De reden dat zij juist voor de Nijmeegse Vierdaagse hebben gekozen, blijkt kinderlijk eenvoudig: ‘Volgens de actievoerders zijn evenementen als de Vierdaagse en de Elfstedentocht niet meer mogelijk als er niks tegen wordt gedaan.'

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard

Photo by Alexander Savin


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Het systeem waarin we zitten zal zichzelf nooit corrigeren

Iedereen een helm op: Ziekenhuizen gaan boerkaverbod niet handhaven