in , ,

Verpleegkundigen twijfelen ook of ze zich laten inenten

PhotoLizM / Pixabay

Eerst zien, dan geloven, zegt een intensive care verpleegkundige op de vraag of zij het coronavaccin zal nemen.

„En áls het er eenmaal is, weet ik het echt nog niet. Ik vind het spannend. Het moet voor mij op dat moment veilig voelen het te laten zetten.”

Ze wil niet met haar naam in de krant omdat het onderwerp volgens haar „zo gevoelig ligt”. Haar collega’s twijfelen ook, vertelt ze.

„Er zit voor de gevolgen van het voor je gezondheid op de lange termijn. Die weten we nog niet. Ik voel meer voor een gezonde leefstijl en de 1,5 meter maatschappij.”

De griepprik neemt zij wel elk jaar.

Zouden de honderdduizenden verpleegkundigen en verzorgenden zich laten inenten tegen corona, als het vaccin er eenmaal is?

Uit een recente peiling onder 12.000 verpleegkundigen en verzorgenden van beroepsorganisatie V& blijkt dat ze huiverig zijn: als er een goed getest coronavaccin komt, dan is 37 procent van plan dat te halen.

„Ik wil mezelf en mijn naasten beschermen”, zegt die groep. Een even groot deel weet het nog niet. „Ik twijfel want ik weet niet wat het langetermijneffect is.”

Een kwart zegt het coronavaccin niet te halen. „Het gaat nu heel snel. Ik heb geen zekerheid dat het veilig en goed getest is.”

Lees verder bij de bron: NRC


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wilma
8 maanden geleden

Steeds meer mensen gaan die gifspuit niet halen. Ik hoop dat dat de nekslag wordt voor de Haagse dictators.

8 maanden geleden

De slaafsheid waarmee de meeste Nederlanders rondlopen is prima voor de Overheid. Maar kijk eens naar het schandaal rond de Mexicaanse griep in 2009. Was ook een groot drama van de politiek.Over die periode zijn meer dan 10.00 schadeclaims toegekend van mensen die er zieker van werden.

Cholesterolremmers of wel statines zetten de poorten wijd open voor kanker. Is al 25 jaar bekend bij de Lancet. De zoetstoffen die onze Overheid toestaat om door de industrie toegepast te mogen worden maken meer doden op jaarbasis dan vijf seizoenen corona. Bisfenol het materiaal dat in witte composietvullingen van uw tandarts zit is zwaar kankerverwekkend. Frankrijk heeft het als enig Europees land verboden omdat het kankerverwekkend is.

Nee, de politiek is niets gelegen aan uw gezondheid, wel aan uw arbeidsethos om de belastingen bij elkaar te harken over de rug van de burger. Ben zelf (68 jr)hart en longpatiënt maar neem al tig-jaren geen griepspuit omdat die juiste het immuun systeem aantast en dus zeker geen corona vaccin. Liever gewoon dood.

Je verwacht het niet: KPN-topman afwezig in eerste 5G-rechtszitting

AstraZeneca heeft ‘ons’ vaccin klaar: 70 procent effectief, blijkt uit tests