in , , ,

Verplicht vaccineren, kan dat? ‘Dan ga ik verhuizen’

Martin Buijsen, jurist en hoogleraar gezondheidsrecht, pleit voor een vaccinatieplicht.

“Veel mensen zijn op dit moment sceptisch. Als er te veel mensen aarzelen dan wordt de groepsimmuniteit niet gehaald. Een wet zou op zijn plaats zijn om dat te realiseren”, zegt hij tegen EditieNL.

Zachte dwangHij heeft uitgezocht of er een wet kan worden gemaakt waarmee je mensen dwingt zich te laten inenten. “Dat blijkt te kunnen. Het is niet in strijd met de Europese en internationale mensenrechtenverdragen.”

Het gaat dan niet om fysiek gedwongen vaccinatie, maar om ‘zachte dwang’, zoals hij het zelf noemt.

“Mensen worden dan geprikkeld om zich te laten vaccineren. Bijvoorbeeld door ongevaccineerde mensen te weigeren in het vliegtuig, restaurant of openbaar vervoer. Of in te stellen dat zorgmedewerkers bij weigering andere werkzaamheden moeten verrichten.”

Zo’n plicht is niet echt Nederlands, geeft hij toe.

“Vooralsnog is het voornemen het om het vrijwillig te houden. Maar sommige landen om ons heen, zoals Frankrijk, Italië en Duitsland, hebben wel een vaccinatieplicht. Voor kinderen weliswaar, maar die mogen dan bijvoorbeeld niet ongevaccineerd naar het kinderdagverblijf.”

verder bij de bron: RTL Nieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Report

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Laat ons even hallucineren, doemdenken, complot denken

white computer keyboard on brown wooden table

Ministerie BuZa ‘beveiligt’ geheimen op uitvallende Windows 2000 pc’s en gebruikt ook nog Blackberry’s