in , , , , ,

Verplichte vaccinatie, New York doet het! Bij geen bewijs van immuniteit $1000 boete

Burgemeester Bill de Blasio verklaarde dinsdag een volksgezondheidsramp af en heeft verplichte vaccinaties afgekondigd voor mensen die mogelijk zijn blootgesteld aan het mazelen virus in delen van Williamsburg tijdens een groeiende uitbraak.

Sinds september heeft de stad meer dan 250 gevallen van mazelen bevestigd in de buurt van Brooklyn.

“We hebben nu een situatie waarin kinderen in gevaar zijn, we moeten dit serieus nemen en we moeten ons allemaal verantwoordelijk voelen voor de situatie omdat mazelen zo besmettelijk zijn, zich zo snel kunnen verspreiden,” zei de Blasio op een persconferentie Bibliotheek van Williamsburg op dinsdagochtend.

EXTRA: lees de vaccinatieverklaring (pdf)

Onder de regeling moeten niet-gevaccineerde personen, inclusief kinderen ouder dan 6 maanden, die wonen of werken binnen de postcodes 11205, 11206, 11221 en 11249 een MMR-vaccin krijgen.

Leden van het gezondheidscentrum van de stad zullen de vaccinatieregistraties controleren van personen die mogelijk in contact zijn geweest met geïnfecteerde patiënten.

Degenen die het vaccin niet hebben ontvangen of geen bewijs van immuniteit hebben, kunnen een overtreding krijgen en kunnen een boete krijgen van $ 1.000.

“Het lijdt geen twijfel dat veilig, effectief en levensreddend zijn,” zei de Blasio. “Ik dring er bij iedereen op aan, vooral die in de getroffen gebieden, om hun BMR-vaccins te krijgen om hun kinderen, families en gemeenschappen te beschermen.”

De regeling blijft van kracht tot en met 17 april. De Health Board van de stad zal dan beslissen of de bestelling wordt verlengd of ingetrokken.

De gezondheidsafdeling van de stad zegt dat scholen en kinderdagverblijven onmiddellijk bestraft worden en onderhevig zouden kunnen zijn aan sluiting als ze niet-gevaccineerde studenten binnenlaten.

De burgemeester vertelde maandag aan NY1 : “Wat we zien is heel duidelijk, kinderen kunnen niet – mogen niet – naar school gaan als ze niet zijn gevaccineerd.”

Hij ging verder met te zeggen dat de school verantwoordelijk zal worden gehouden als een niet-gevaccineerd kind de lessen daar bijwoont en de dreiging van boetes en sluiting door het ministerie van opnieuw bevestigt.

Dr. Herminia Palacio, locoburgemeester van Volksgezondheid en Human Services, zei dinsdag dat ze wil dat de mensen op Williamsburg begrijpen dat “vaccins veilig zijn, dat ze nodig zijn, dat ze in feite veel veiliger zijn dan het krijgen van echte ziekte, dat dit is niet zoals een beetje koud ding, dat mensen in het ziekenhuis kunnen komen, ze kunnen longontsteking krijgen, ze kunnen een ontsteking van de hersenen krijgen, ze kunnen doodgaan. ”

Lees verder bij de bron: WCBS Newsradio 880


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

16 jaar na Irak is de VS een natie geworden van passieve neocons

Minister Bruins wil zonder toestemming onze zorggegevens digitaal kunnen uitwisselen