in , ,

Verplichte vrijwilliger veroorzaakt meer werkloosheid mede mogelijk gemaakt door de regering

Mensen met betaald werk worden steeds vaker verdrongen door onbetaalde krachten, al dan niet met behoud van .

Daardoor ontstaat ”een groot maatschappelijk probleem”, waarschuwt vakbond CNV Publieke Zaak dinsdag.

Het gevolg is dat er een groep ‘nieuwe werklozen' ontstaat. Ook neemt de kwaliteit van dienstverlening af. Goedkoop voor de werkgever, maar niet voor de maatschappij als geheel, stelt CNV.

De bond doet ”een klemmend beroep” op het om de maatschappelijke effecten van verdringing te onderzoeken en hier paal en perk aan te stellen.

Volgens CNV gaat het vaak om oudere werknemers die hun baan zijn kwijtgeraakt en vervolgens alleen vrijwillig of in laaggeschoolde arbeid aan de slag kunnen. Omdat bedrijven liever onbetaalde krachten aannemen kunnen jonge mensen met een diploma volgens de bond geen betaald werk vinden.

Bezuinigingen

“Het zijn niet de vrijwilligers die werkloosheid veroorzaken. Zij pakken alleen maar de problemen op die ontstaan door bijvoorbeeld de bezuinigingen van de op de ”, stelt woordvoerder Mark Molenaar van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) in een reactie tegenover NU.nl.

“Er moet gekeken worden naar de rol van de werkgever en de overheid. De vrijwilliger pakt vaak alleen maar de functies op die worden wegbezuinigd.”

via nu.nl.

Foto via Minister-president


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Het betere GRAAIwerk: EU-commissarissen krijgen half miljoen voor vier maanden werk

Vastrecht energie dupeert klant