in

Verreweg de grootste krimp ooit: Nog nooit gaven we zoveel minder uit als in april

PublicDomainPictures / Pixabay

In de eerste volle maand van de lockdown hebben we onze hand ongekend stevig op de knip gehouden. Volgens het CBS besteedden consumenten in april 17,4 procent minder dan in dezelfde maand vorig jaar.

Dat is “verreweg de grootste krimp” die het bureau ooit heeft gemeten.

We kochten weliswaar wat meer in bijvoorbeeld supermarkten, maar bestedingen aan diensten zoals het openbaar vervoer of een bezoek aan een restaurant of het theater daalde met bijna een kwart.

Wat betreft winkelen (al dan niet online), is het beeld gemengd. Aan kleding, schoenen en auto’s is fors minder uitgegeven, terwijl er meer werd uitgegeven aan elektrische apparaten, meubels of andere spullen om een woning in te richten.

Omdat veel mensen vaker thuis bleven en ook minder naar kantoor gingen, is er veel minder getankt. Bestedingen aan gas en motorbrandstoffen daalden met 10,7 procent.

Lees verder bij de bron: NOS


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Gast
1 jaar geleden

En zoals Rutte heel duidelijk stelde: “de 1,5m. gaat NIET weg”, dus voor de economie, en zeker de horeca en aanverwanten zoals grote evenementen organisatoren, staan nog zware tijden te wachten.
De protesten afgelopen zondag hebben dus nul komma nul resultaten opgeleverd.
En als die heren op dat blauwe pluche nu echt denken dat ‘hun’ de Jonge, minister van ‘gezondheid’ (zijn broer zit in die vaccin business) vaccinatie als de enige oplossing zien slaan ze die plank toch volledig mis.
Hier niet in meegaan is nu nog onze enige redding. Zelfs dwang zal niet helpen, daar is de groep tegenstanders te groot voor.
R.I.P. democratie 🙁

Prof. Bob de Wit (Break Out Management Team): De dreiging van de ‘New World Order’

Niet aan de hand, doorlopen maar: Prijzen koopwoningen in mei op het hoogste niveau ooit