in , , ,

Verzekeraar moet wietolie Noah (10) vergoeden: ‘Eindelijk is er naar de praktijk gekeken’

natekudlich / Pixabay

De 10-jarige Noah Jansen uit Wateringen lijdt aan het zeldzame syndroom van Dravet en had zo’n zestig epilepsieaanvallen per dag. Wietolie heeft de klachten sterk verminderd tot geen of slechts enkele aanvallen per maand.

De verzekering van Noah wilde de wietolie niet betalen, omdat het geen geregistreerd medicijn is. Zijn ouders vochten het aan en met succes. Geschillencommissie SGKZ acht bewezen dat het medicijn werkt bij Noah en heeft zijn verzekeraar verplicht gesteld de wietolie te vergoeden.

Dat gaat om zo’n 700 per maand. Deskundigen beschouwen dit oordeel als een bijzondere stap, maar of deze uitspraak gevolgen heeft voor andere patiënten is lastig te voorspellen.

De wietolie (CBD) wordt al jaren niet erkend als medicijn, omdat wetenschappelijk bewijs voor het effect ervan ontbreekt.

Het Zorginstituut adviseert verzekeraars over wat wel en wat niet te vergoeden, waarbij zij zich altijd op wetenschappelijk bewijs baseren en niet op praktijkgevallen.

Het medicijn ontbrak daardoor al in de basisverzekering van zorgverzekeraars, maar vanaf januari dit jaar verdween het ook uit het aanvullende pakket.

Toen Noah’s moeder dreigde om naar de geschillencommissie te stappen …

Lees verder bij de bron: Omroep West


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Moskou had koudste zomer in 150 jaar, Canada zet zich schrap voor extreme kou

In 3 maanden 30 ‘weglopers’ bij faal-kliniek in Den Dolder: ‘Dat gebeurt soms’