in

Verzekeraars snoeren woekerpolishouders de mond

5539377078 6df08ac9ab woekerpolis1

Woekerpolisgedupeerden met een groot geldbedrag in hun beleggingsverzekering die individueel de strijd aangaan met hun verzekeraar krijgen regelmatig veel hogere schadevergoedingen dan de compensatie op grond van de collectieve regelingen op basis van de Wabeke-norm. Maar vaak alleen op voorwaarde dat ze hun mond erover houden. Dat blijkt uit een onderzoek van de Consumentenbond voor de Geldgids van september 2014 naar een reeks vertrouwelijke schikkingen tussen gedupeerden en verzekeraars.

Bart Combée, directeur Consumentenbond: ‘Deze vertrouwelijke schikkingen maken pijnlijk duidelijk dat de collectieve compensatieregelingen van verzekeraars volstrekt ontoereikend zijn. Consumenten moeten ook nog eens eerst zelf in actie komen en hun verzekeraar onder druk zetten. En beloven om te zwijgen. Daarmee wekken verzekeraars de indruk dat ze deze consumenten de mond willen snoeren”. Vier van de acht gedupeerden die in de Geldgids aan het woord komen, kregen volgens de collectieve regelingen geen compensatie. Toch is er in die gevallen voor €5.000 tot €10.000 geschikt. ASR bood een van de gedupeerden eerst €1.500 compensatie; uiteindelijk moest ASR haar €32.000 uitkeren. Een klant van Nationale Nederlanden kreeg uiteindelijk 100 keer meer dan de verzekeraar in eerste instantie bood: €27.000 in plaats van €270.

via Bank Nieuws

Foto via MADBELLO cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
8612384427 823c2e0bea frans timmermans1

Timmermans maakt promotie dankzij de MH17

RT America: U.S. Government found responsible for Martin Luther King’s assassination