in ,

Vestia-koper blijkt Duitse vastgoedhaai

Eerst kochten ze de hele Zuidas op, nu is de sociale huursector aan de beurt. Duitse beleggers strooien graag met miljoenen 's om Nederlands in bezit te krijgen. Gisteren kocht Patrizia Immobilien AG voor een recordbedrag van 578 miljoen euro in totaal 5.500 woningen van Vestia, de grootste transactie ooit in de sector.

Onder meer in München en Stuttgart kocht Patrizia de afgelopen jaren ruim 50.000 woningen. Goed voor het rendement van de proostende aandeelhouders (+371% in 5 jaar), maar aan de andere kant zijn Duitse huurders minder blij.

In 2012 waarschuwde de Duitse Woonbond al dat de entree van beleggers als Patrizia in Stuttgart (verkoop van 21.000 woningen) kon leiden tot stijgende , minder onderhoud en doorverkoop aan andere partijen.

Twee jaar en €1,4 miljard later was de megadeal rond en kreeg de huurdersclub gelijk. Ondanks het ‘Sozialcharta' (Sociaal Handvest) dat huurders moest beschermen, werden huren met meer dan 4% verhoogd. Het lijkt volgens dit verhaal overal te gebeuren waar Patrizia komt: de kleine lettertjes worden misbruikt en dat leidt weer tot grote onvrede bij tienduizenden huurders. Maar dat is in , bij ons liggen veel regels toch net iets anders anders.

De deal is echter nog niet rond. Patrizia wil eerst dat minister Blok de investeerder vrijstelt van de kostbare winstdelingsregeling. Anders gaat het feest niet door.

via Das Kapital


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Wetenschappers alarmeren: massa-extinctie gaande

Zoals altijd het geval is ?! : ‘Met verboden antibioticum besmet vlees niet gevaarlijk’