in , ,

BAM!: Onderdelen VGZ (25% marktaandeel) maken bekend dat zij de zorgpremie voor 2015 fors verhogen

De zorgpremie voor 2015 zal waarschijnlijk flink gaan stijgen. Waar DSW in september van dit jaar nog liet weten de gelijk te houden, kwamen vandaag IZA en UMC naar buiten met hun verhoogde premies voor 2015. Beide zijn onderdeel van VGZ. Deze grote verzekeraar heeft een marktaandeel van maar liefst 25 procent.

De basispremie van UMC stijgt van €85,25 naar €98,90, een stijging van 16 procent. Het gaat hier om een restitutiepolis, waarbij verzekerden een vrije zorgkeuze hebben. Het aanvullende pakket Extra 1 is met 4 procent gestegen, Extra Zorg 2 is daarentegen 4 procent goedkoper worden. Extra Zorg 4 is een uitschieter, deze aanvullende verzekering stijgt met maar liefst 45 procent.

De basispremie van de naturapolis van IZA stijgt van €85,15 naar €92,60. Hierbij kunnen verzekerden alleen zorg afnemen bij de door IZA gecontracteerde zorgverleners. De restitutiepolis van IZA was in 2014 €88,15 en is nu gestegen naar €95,76.

Lees verder via Zorgverzekering.net

Foto via Interpolis


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

OM moet staatsgeheim Demmink-rapport opvragen

De grote woorden van Mark Rutte terwijl de staatsschuld explodeert onder Rutte I en II