in

Vice president Iran: “CIA achter Islamitische Staat”

Massoumeh Ebtekar, de eerste vrouwelijke vice-president van , heeft de en de aangeduid als de stamvader van ISIS of IS, de .

“Ik dat er veel scepsis bestaat over de rol van de Verenigde Staten in het omgaan met ISIS, omdat de steun op dat moment in eerste instantie bedoeld was voor versterking van ISIS in ë, en we hebben ook nog andere redenen om te geloven dat dit niet een oorspronkelijke groep is maar een op de een of andere manier gecreëerde groep door een zekere inlichtingendienst”, zei Ebtekar toen haar tijdens een interview met ABC News over de Islamistische Staat vragen werden gesteld.

In oktober was de voormalige Iraanse minister van Intelligentie, Heydar Moshlehi directer. Hij zei dat  ISIS is gecreëerd door de driehoek, Mossad, MI6 en CIA. Moslehi zei dat dollars uit en enkele van de Golfstaten verantwoordelijk zijn voor de financiering van het terroristische leger. Hij voegde eraan toe: “De coalitie is zeker niet van plan om ISIS te vernietigen omdat ISIS voor het grootste deel moet worden gebruikt voor hun satanische doelen”.

Zijn opmerkingen sluiten aan op die van de hoogste Iraanse leider, ayatollah Ali Khamenei, die zei dat ISIS en al-Qaida het werk is van de ‘goddeloze' regering van Groot-Brittannië.

Lees verder via Gewoon-Nieuws.nl.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Even lachen/schamen/verbazen: Opa Opstelten gaat op internet met zijn computer

Gekte onder hoog opgeleiden: kinderen ondervoed omdat ze alleen maar superfoods krijgen