in

Vier asteroïden op ramkoers met aarde

asteroïden 1561915715
urikyo33 / Pixabay

Het is een scenario dat rechtstreeks uit een Hollywood-kaskraker komt, een asteroïde die naar de aarde vliegt en het menselijke bestaan ​​wil vernietigen. Om Asteroid Day te markeren, zijn hier vier ruimtesteen op een ramkoers met onze planeet.

De Verenigde Naties vreest dat de mogelijkheid van een asteroïde die in een dichtbevolkt gebied inslaat niet serieus genoeg wordt genomen, en daarom werd 30 juni uitgeroepen tot Internationale Asteroïdendag om het bewustzijn te vergroten over de mogelijk catastrofale gebeurtenis.

De datum werd gekozen omdat de grootste asteroïde-impact in de geregistreerde geschiedenis plaatsvond op Tunguska, Rusland op die dag in 1908, toen een enorme asteroïde honderden hectaren bos ontplofte en vernietigde.

Om de gebeurtenis te markeren, zijn hier vier asteroïden die op de aarde zouden kunnen vallen.

1979 XB

Met zijn diameter van 900 meter, als deze enorme rots onze planeet raakt, zou de impact verwoestend zijn. Het raast momenteel door het zonnestelsel met bijna 70.000 km / u en komt bijna 30 km dichter bij de aarde per seconde.

Het Europees Ruimteagentschap (ESA) heeft het op de tweede plaats gezet op zijn ‘risicolijst’ voor Asteroïden die zich in de buurt van de aarde bevinden. De baan van deze kleine planeet is onbetrouwbaar, maar er wordt voorspeld dat deze halverwege deze eeuw de aarde kan raken.

Deskundigen waarschuwen dat XB in 1979 plotseling veel dichter bij de aarde kon komen, met slechts een kleine variatie in zijn baan. De volgende voorspelde nadering van de aarde zal in 2024 plaatsvinden.

Apophis

Grofweg de grootte van vier voetbalvelden, bevindt Apophis zich in een zeer nabije baan naar de aarde. Het is momenteel meer dan 200 miljoen kilometer ver weg maar komt elke seconde een halve kilometer dichterbij.

Het passeert regelmatig de aarde in zijn baan, maar de nieuwste radar en optische gegevens suggereren dat we ons in de buurt van een scheerbeurt voelen wanneer het langs onze planeet schiet op een afstand van slechts 30.000 km in 2029. Dit is minder dan een tiende van de afstand tot de Maan.

Het zal vervolgens half oktober door de aarde vliegen, wanneer het ons op een veilige afstand van ongeveer 30 miljoen kilometer zal passeren. Als Apophis in de aarde zou schieten, zou de impact gelijk zijn aan ongeveer 15.000 kernwapens die tegelijk ontploffen.

2010 RF12

Deze asteroïde heeft de twijfelachtige eer om zowel de Sentry List (Earth Impact Monitoring-systeem) als de ESA-impactrisicolijst bij te vinken. Het is momenteel ongeveer 215 miljoen kilometer verwijderd van de aarde en rijdt met een snelheid van 117.935 km / uur.

Het gevaar van deze asteroïde is niet voorspeld om te komen tot het einde van de eeuw, wanneer het berekend is om maar liefst 40 keer dichterbij te komen dan de maan. Gelukkig weegt het, een relatief kleine, 500 ton en heeft het een diameter van ongeveer zeven meter. De impact is naar verwachting iets minder dan de meteoor die de Russische stad Chelyabinsk in 2013 trof, waardoor duizenden gebouwen werden beschadigd en honderden mensen gewond raakten.

2010 RF12 zal op 13 augustus 2022 de aarde passeren wanneer astronomen over de hele wereld hun telescopen op het object zullen trainen om er zoveel mogelijk over te leren en over het traject.

2000 SG344

2000 SG344 maakt deel uit van een groep die Aten Asteroids wordt genoemd en die een baan hebben die zeer nauw is afgestemd op die van de aarde. Er wordt voorspeld dat het een kans op impact heeft in de komende drie of vier decennia. Met een diameter van slechts 50 meter is hij relatief klein, maar hij is nog steeds twee keer zo groot als de Chelyabinsk-meteoor die zes jaar geleden zoveel schade aanrichtte.

Het reist momenteel door de ruimte met meer dan 112.000 km / u en wordt elke seconde 1.3 km dichter bij de aarde. Interessant is dat het rond de zon reist in bijna exact dezelfde tijd als de aarde, 353 dagen versus de 365 dagen van de aarde. Dit geeft astronomen regelmatige kansen om de asteroïde te observeren en het risico te bepalen dat deze met zich meebrengt.

Niet-gedetecteerde asteroïden

Natuurlijk is een groot deel van het gevaar met gevaarlijke ruimtevoorwerpen dat we ze niet goed kunnen detecteren en enkele van de gevaarlijkste hebben ons verrast. Toen de Chelyabinsk-meteoor onaangetast in de atmosfeer van de aarde kwam, liet zijn explosie tot 30 keer meer energie vrijkomen dan de atoombommen die de VS in 1945 op Japan neerzetten.

Nog afgelopen december brak er een nieuwe asteroïde uit boven de Beringzee die tien keer krachtiger was dan de bommen die op Hiroshima en Nagasaki waren gevallen. Noch Near Earth Objects (NEO’s) werden van tevoren gevolgd. Het is te hopen dat International Asteroid Day autoriteiten over de hele wereld zal aansporen om te verbeteren hoe ze de mogelijk cataclysmische ruimtesteen detecteren.

Lees verder bij de bron: RT World News

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Illuminati trump murdered sniper card

Tech en overheid elite ontmoeten elkaar: complot om een einde aan Trump te maken

eu geld natuur asfalt

KIJK: Honderden miljoenen EU-subsidie om een Bulgaars natuurgebied te asfalteren