in ,

Villa oud-korpschef Welten financiële strop voor politie, de politieman zelf profiteerde

De heeft ruim 150.000 verlies geleden op transacties die te maken hebben met de villa van voormalig korpschef Bernard Welten.

Dat meldt het AD donderdag op basis van kadastergegevens over Weltens woning in het Zuid-Hollandse Warmond.

Welten kocht de villa in 2014 toen hij vanuit Groningen naar het westen verhuisde. Hij wist te bedingen dat de politie 37 procent van de aankoopsom van 1,2 miljoen euro betaalde, oftewel ruim 480.000 euro.

De politie werd daardoor voor circa eenderde eigenaar van het huis. Bij zijn vertrek bij de politie eind 2017 nam Welten dat deel over van de politie, maar dan voor het aanzienlijk lagere bedrag van 322.578 euro.

Dat leverde hem, na aftrek van kosten, meer dan 138.000 euro op. De politie bleef zitten met een verlies van 157.000 euro.

Dat Welten geprofiteerd heeft van de afspraken die hij met de politie had gemaakt over de aankoop van zijn villa, is saillant. over zijn hoge salaris was twee jaar geleden …

Lees verder bij de bron: NRC


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gardasil-vaccin blijkt het risico op baarmoederhalskanker met 44,6% te verhogen bij vrouwen die al werden blootgesteld aan HPV

Nederlandse parlement neemt zichzelf niet langer serieus: niets doet er meer toe, alles is EU