in

Vingerafdruk in paspoort nutteloos en peperduur

Vingerafdrukken zijn sinds 2009 verplicht in paspoorten, maar er wordt eigenlijk nooit op gecontroleerd. Zo kan de marechaussee op Schiphol niet eens controleren op vingerafdrukken omdat de dienst daar geen werkende apparatuur voor heeft.

In het buitenland worden ook geen Nederlandse vingerafdrukken gecontroleerd. Het ministerie van geeft toe aan de NOS dat de sleutel om de vingerafdrukken te ontcijferen nog met geen enkel ander land heeft gedeeld.

Het idee van de vingerafdruk in het paspoort is dat kwaadwillenden niet meer het paspoort kunnen gebruiken van iemand die op hen lijkt. Dit als een reactie op de van 11 september 2001 in de .

De invoering van de vingerafdruk in het paspoort kostte tientallen miljoenen ’s, berekent de NOS. Alleen al de scanners die de gemeenten moesten hebben, zouden meer dan 30 miljoen euro hebben gekost.

Alles bij de bron; RTL


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Fake news – Hoe het fenomeen wordt misbruikt

Beetje bij beetje verliezen we onze bewegingsvrijheid