in , ,

Vingerwijzend Duitsland breekt het vaakst EU-wetgeving

Het Duitsland van Angela Merkel (CDU), dat andere landen binnen de Europese Unie (EU) zo vaak de les spelt en zichzelf roemt om zijn ‘Gründlichkeit’, blijkt van alle EU-landen het meest in overtreding te zijn met EU-wetgeving.

Geen enkel land breekt zo veel EU-regels als Duitsland. Het land staat thans steevast als eerste in de rij om anderen, zoals Griekenland en België, de les te spellen. Uit nieuwe cijfers van het Duitse ministerie van Economische Zaken blijkt dat er tegen de regering van Angela Merkel (CDU) op dit moment maar liefst 74 inbreukprocedures lopen, wegens het niet tijdig en adequaat omzetten van EU-regels in Duitse wetgeving.

https://twitter.com/HandelsblattGE/status/961004085804765185

Slechte score inzake milieu en verkeer

Uit de meest recente gegevens blijkt dat Duitsland samen met Spanje de lijst met overtreders aanvoert. Vooral op het vlak van regelgeving inzake milieu en verkeer scoort de Duitse regering zeer slecht. Concreet gaat het om overtredingen inzake luchtverontreiniging, verkeerslawaai, brandbestrijding en waterkwaliteit.

Het Duitse ministerie nuanceert enigszins door te stellen dat een inbreukprocedure nog niet noodzakelijk betekent dat er een schending van de EU-wetgeving plaatsvindt. Het Europees Hof van Justitie heeft daarin het laatste woord. Op dit moment heeft het hof slechts 12 van de 74 lopende inbreukprocedures onderzocht.

Sinds 2007 is verbreekt Duitsland ook voortdurend de EU-wetgeving inzake handelsbalans omdat het land zoveel goederen verkoopt in het buitenland. Het Duitse handelsoverschot in vergelijking met de economische productie is zelf het grootste ter wereld.

Griekenland en België

Duitsland staat er om bekend een land te zijn dat zich regels houdt, dat stereotype wordt door de Duitsers zelf veelal gekoesterd en gevoed. Procedures en zorgvuldigheid hebben er de voorrang op flexibiliteit en innovatie. Toch lijken de cijfers er op te wijzen dat het land lijdt aan slordigheid als het aankomt op het implementeren van EU-wetgeving.

De zaak is ook des te pijnlijker omdat Duitsland de neiging heeft om steevast andere EU-landen de les te spellen. Zo is de voormalige Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble (CDU) vooral bekend geworden omdat hij de Grieken de les spelde inzake saneringen tussen 2010 en 2012. Ook België kreeg recent nog een tik op de vingers. De Duitse minister van Milieu Barbara Hendricks (SPD) drong er in 2016 nog op aan om de kernreactoren van Doel en Tihange stil te leggen.

Lees ook eens verder bij de bron: Stop de Bankiers

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Amsterdam zoekt grenzen op met schuldhulpverlening

Aantal daklozen in 7 jaar tijd verdubbeld