VK verbiedt Volkswagen-advertentie, want mannen die werken en moeder die kind opvoedt

Het weergeven van gezonde normaliteit is nu expliciet verboden

Dit is de eerste advertentie die in het door de “Advertising Standards Authority” van Orwell is verbannen wegens het weergeven van “genderstereotypische activiteiten”.

De advertentie van Volkswagen toont mannen die mannelijke dingen doen en een vrouw die een baby opvoedt.

https://www.youtube.com/watch?v=JeN77EHdpIw

Van The Guardian :

De advertentie voor het elektrische eGolf-voertuig van Volkswagen toonde een reeks scènes, waaronder een man en een vrouw in een tent op een steile rotswand, twee mannelijke astronauten, een mannelijke para-atleet en een vrouw zittend op een bank naast een kinderwagen. Tekst staat: “Als we leren ons aan te passen, kunnen we alles bereiken.”

Klagers zeiden dat de advertentie mannen liet zien die zich bezighouden met avontuurlijke activiteiten, dat de vrouwelijke bergbeklimmer, in tegenstelling tot haar mannelijke tegenhanger, “passief” was omdat ze sliep, en dat de vrouw met de kinderwagen werd afgebeeld in een stereotiepe zorgverlenende rol.

Volkswagen zei dat de advertentie niet seksistisch was en dat de voor een pasgeborene een levensveranderende ervaring was over aanpassing, ongeacht het geslacht van de afgebeelde ouder.

De ASA “concludeerde echter dat de advertentie genderstereotypen weergeeft op een manier die waarschijnlijk schade zou veroorzaken”.

 

Lees verder bij de bron: informationliberation


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Raad van State blokkeert bouwprojecten vanwege EU-milieuregels

Bizar schilderij van Bill Clinton in jurk bij Jeffrey Epstein gevonden